zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Opleiders schakelen razendsnel om naar digitale schoolbanken

Leerlandschap verandert door corona

14 juli 2020 - Het coronavirus heeft verschillende aspecten van onze samenleving ondergedompeld in chaos en onzekerheid, en het onderwijs is geen uitzondering. Studytube ziet veel opleiders in hoog tempo hun klassikale cursussen naar een online aanbod omzetten.

Hidde Oltmans, Learning Partner Manager bij Studytube, ziet dat het leerlandschap dramatisch aan het veranderen is: "Onze opnamestudio is volgeboekt," zegt hij. "Verschillende opleidingspartners vragen raad aan onze Learning Consultants om hun klassikale trainingen te vertalen naar een online equivalent. Zo kunnen bedrijven ook in coronatijd de leerbehoeften van hun medewerkers naar wens vervullen."


Biijvoorbeeld opleidingsinstituten Lindenhaeghe en Language Partners, die onder meer via Studytube hun opleidingen openstellen, maakten dit voorjaar een online metamorfose door. 
 
"In drie werkdagen alle klassikale opleidingen naar naar virtual classroom-opleidingen"
Bij Lindenhaeghe rinkelde al snel na afkondiging van de lockdown de telefoon. Een bezorgde cursist wilde echt wel graag blijven leren – pandemie of niet. De avond erna stond de training, volledig getest, klaar in een virtueel klaslokaal. Ewald Bary, Algemeen Directeur bij Lindenhaeghe: "Dus toen hebben we in drie werkdagen tijd ons complete assortiment aan klassikale opleidingen omgezet naar virtual classroom-opleidingen."
Language Partners ontwikkelde de afgelopen tijd bliksemsnel nieuwe producten zoals o.a. e-learnings en crash courses om optimaal in te spelen op de veranderende leerbehoeften. "Volgens mij zaten we allemaal de hele tijd aan de telefoon – het lijkt al een eeuwigheid geleden," lacht Marieke Rovers, Salesmanager bij Language Partners. "Ondertussen waren mensen achter de schermen druk bezig met de technische faciliteiten, zodat we binnen een week al onze lopende en geplande trainingen konden omzetten naar virtual classrooms."
 
Op naar een blended toekomst
Zowel Bary als Rovers zijn ervan overtuigd dat online leren een blijver is. "Online leren is geen tijdelijk fenomeen, maar een toevoeging aan de manieren waarop je opleidingen kunt verzorgen," concludeert Bary. "Het wordt versneld gemeengoed."
Daarbij zal de aard van trainingen een belangrijke rol spelen. Theoretisch gerichte cursussen boordevol feitelijke kennis en begrippen vinden bijvoorbeeld online een perfect draagvlak. Opleidingen die doelen op de ontwikkeling van interpersoonlijke vaardigheden floreren dan weer in een combinatie met contactonderwijs. Bij Language Partners merken ze bovendien dat de klantvraag erg varieert: sommigen willen volledig online verder, terwijl anderen resoluut kiezen voor grotere zalen, zodat ze hun medewerkers offline kunnen scholen in een veilige omgeving.
 Bary verwacht een toekomst met blended learning in een hoofdrol. "Ik denk dat we naar een combinatie gaan van clicks and bricks," legt hij uit. "Vakinhoudelijke verdieping kan online worden gemaakt, maar voor casuïstiek verwacht ik ook wel een klassikaal gedeelte, omdat je daar praktische situaties wilt nabootsen."
Voor Rovers gaat deze woelige periode gepaard met ongeziene kansen. "Deze tijden bieden mogelijkheden, en ik denk dat een organisatie alleen kan blijven bestaan als die meegaat in die ontwikkelingen," verklaart ze. "Wij zien een verschuiving naar self-paced learning en asynchroon leren, waarbij cursisten leren in hun eigen tempo, en social learning, waar men kennis verwerft via sociale interactie. Daarom ontwikkelen we volop een nieuw leeraanbod dat daarbij aansluit en ons future-proof maakt. Heel veel zaken zullen niet meer worden zoals ze ooit waren, maar dat biedt ook kansen. Niets doen is geen optie."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
 Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
 Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tijdgebrek grootste drempel voor starten nieuwe opleiding
 Werkende Nederlander gaat in 2020 extra in zichzelf investeren
 De 55-plusser vraagt werkgever niet meer om opleiding
 HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
 
reacties
 
peter zzp-boekhouding  |   | 
14-07-2020
 | 
19:23 uur
Tijdens/door de coronacrisis veel gehad aan online trai9ninge. Je mocht niet naar je werk, zat thuis en dan is het fijn als er online aanbod is om de geest te prikkelen. Veel aanbieders boden ook nog gratis dure trainingen aan. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Online leren is dan ook geen tijdelijk fenomeen, maar een toevoeging aan de manieren waarop je opleidingen kunt verzorgen.

Barry heeft gelijk. Zeker omdat het niveau vaak hoog is en omdat je onderbewust via films/beelden veel meer opneemt en onthoudt.

Zeker de jeugd van nu is veel visueler ingesteld dan mijn generatie van 50.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (1) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Praktische tips voor managen op afstand
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Cybersecurity: van plan naar executie
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Herstel vacaturetrend zet verder door
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
meer top 10