zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tijdgebrek grootste drempel voor starten nieuwe opleiding

Elf procent van de werknemers kan door gebrek aan geld geen studie volgen

17 juni 2020 - Voor Nederlandse kantoormedewerkers is gebrek aan tijd de grootste belemmering om met een opleiding te starten. Bijna een derde (32 procent) van de ondervraagden ziet dit als een barrière voor de eigen kennisontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van Online Academy onder 1.003 Nederlandse medewerkers.

Ook studiekosten, de voorkeur voor leren in de praktijk of niet overtuigd zijn van de noodzaak van een studie zijn reden om van een opleiding af te zien.


Het zijn vooral mannen (zestien procent) die de voorkeur geven aan leren in de praktijk. Bovendien is de motivatie om een studie te volgen bij mannen minder dan bij vrouwen (elf procent versus  zeven procent) en hebben zij het idee alles al te weten (vier procent versus twee procent). Slechts een klein percentage van de ondervraagden durft een opleiding uit faalangst (vijf procent) niet aan of zegt geen ambities (zes procent) te hebben.
 
Investeren in werknemers en organisatie
Het gebrek aan geld om de studie te bekostigen blijkt vooral bij vrouwen (vijftien procent versus negen procent) een drempel te zijn, al wordt de drempel lager naarmate men ouder wordt. Zo geeft veertien procent van de achttien- tot en met 34-jarigen aan dat geldgebrek de reden is om een studie aan zich voorbij te laten gaan en is dat percentage onder 55- tot en met 65-jarigen nog maar zes procent. Al vindt deze laatste groep het volgen van een opleiding vaak niet meer nodig (27 procent versus elf procent gemiddeld).
"Investeren in opleidingen van werknemers levert een organisatie veel voordelen op, zoals betere prestaties, het op de hoogte blijven van wat er zich in een vakgebied afspeelt en het vergroten van het werkplezier. Helemaal als u de nadruk legt op leren dat past bij u als persoon. De een heeft aan vijf minuten leren per dag genoeg en een ander is gebaat bij twaalf minuten. Het is belangrijk dat opleidingen en trainingen op de behoefte van werknemers worden afgestemd door bijvoorbeeld het aanbieden van modulair leren," aldus Tom Bos, directeur bij Online Academy. 
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkende Nederlander gaat in 2020 extra in zichzelf investeren
 Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
 Millennials zien hun loopbaan als onderneming
 HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
 
 
reacties
 
peter zzp-boekhouder amsterdam  |   | 
17-06-2020
 | 
11:05 uur
Door een goede studie wordt u waarschijnlijk meer waard qua salaris. Al is praktijkervaring wellicht nog belangrijker. Je kan op de training wel alle ballen raak schieten, het gaat er toch om hoe u presteert als de wedstrijd is begonnen.

Toch zijn er als manager zeker cursussen waarin ook praktijkvoorbeelden worden getraind. Stap ook eens buiten je comfortzone en leer van je medecursisten.

Ik ben zelf ook een fan van online leren, maar in een meerdaagse cursus leer je ook veel van praktijkvoorbeelden van je mede-cursisten.
Merel  |   | 
17-06-2020
 | 
21:07 uur
Bedrijven en de overheid zouden nóg beter een poging moeten doen om de belemmeringen of uitdagingen, die er toe leiden dat mensen geen extra scholing of cursus doen, weg te nemen of te minimaliseren.
Ze zullen daar geen spijt van krijgen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10