zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Feedbackcultuur door thuiswerken significant toegenomen

Data van intuo by Unit4 onthult invloed van thuiswerken op bedrijfscultuur

18 juni 2020 - Thuiswerken heeft een positieve invloed op de bedrijfscultuur, dat blijkt uit een analyse van intuo by Unit4 onder 29.197 gebruikers van hun talent enablement platform. Hoewel medewerkers elkaar minder zien, scoren company alignment en feedback nu significant hoger: de scores namen met respectievelijk zes en acht procent toe.

De data van intuo by Unit4 toont met name positieve inzichten in het klimaat op 'de werkvloer'. Maar liefst 8 procent van de werknemers heeft gedurende de intelligente lockdown meer feedback ontvangen dan in de periode daarvoor. Daarnaast is de company alignment, het hebben van éénzelfde doel binnen de organisatie, met  vijf procent toegenomen. Het gevoel van erkenning steeg zelfs met zes procent. Tegelijkertijd is de relatie met collega’s met vier procent gedaald.Fysieke afstand mogelijke verklaring
De fysieke afstand tussen collega’s is een voordehand liggende verklaring voor de toegenomen hoeveelheid feedback tussen medewerkers en leidinggevenden. Waar feedback voorheen ‘offline’ plaatsvond, heeft zich dit nu naar een online platform verplaatst. Deze toegenomen mate van feedback heeft mogelijk ook een positieve invloed op de company alignment, doordat medewerkers vaker actief worden betrokken bij hun ontwikkeling en het bedrijfsdoel. Een nadelig effect van de fysieke afstand tussen werknemers is wel dat dit leidt tot een verminderde relatie met collega’s.

Veranderde bedrijfscultuur
"Werknemers en leidinggevenden hebben zich in een razendsnel tempo weten aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. De data van ons talent enablement platform biedt daarvoor interessante inzichten", vertelt Tim Clauwaert, CEO van intuo by Unit4. "Zo ziet u een verandering in de bedrijfscultuur: feedback en erkenning zijn structurele onderdelen van deze nieuwe werkwijze. Onze verwachting is dat deze trend zal voortzetten en digitaal performance management hierin een nog grotere rol gaat spelen."
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pandemie vergroot druk op IT-leiders door tweeledige focus op ondersteuning thuiswerkers en urgente innovatie
 Tevredenheid over thuiswerken neemt toe
 Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
 Videomeetings: stabiele videokwaliteit, persoonlijke bereikbaarheid en noise cancellation cruciaal
 
 
reacties
 
peter boekhouder-zzp  |   | 
18-06-2020
 | 
07:52 uur
Des te meer afstand des de beter en meer de feedback is. Als je een resultaat gericht bedrijf bent en feedback is een belangrijk onderdeel dan ligt de oplossing voor de hand, thuiswerken.

‘offline’ lijkt het ook makkelijk er om feedback te geven omdat je op de werkvloer ook te maken kan hebben met onderlinge verhouden in de groep, groepsdruk.

Bovendien is een view van afstand en vanuit een andere omgeving soms heel verhelderend.

Meerdere dagen thuiswerken en maar een of twee dagen per week op de zaak zijn zou op termijn een positief effect kunnen hebben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10