zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer break-ups door thuiswerken

Is uw relatie bestand tegen stress en samenzijn?

23 maart 2020 - In deze spannende tijden waarin het nergens anders meer gaat dan over het coronavirus,gaan er ook veel speculaties rond over de effecten van het coronavirus. Zo wordt er onder andere verwacht dat er over ruim negen maanden een  heuse babyboom zal ontstaan, maar bestaand onderzoek toont aan dat juist het  tegenovergestelde zal gebeuren: het aantal break-ups zal fors stijgen tijdens en na de corona-pandemie. ​

TrustDeals​ heeft hier verder onderzoek naar gedaan.



Financiële problemen
Momenteel zitten veel mensen thuis vanwege het coronavirus. Dat zal niet alleen zorgen voor de nodige financiële problemen, maar ook voor problemen in relaties. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zorgen om geld de belangrijkste oorzaak is voor het mislukken van relaties. Ruim een derde van de mensen in een relatie geeft aan dat financiële onzekerheid  de grootste uitdaging is in de relatie, en zo’n twintig procent zegt dat de meeste terugkerende ruzies in de relatie gaan over geld. 
 
Langdurig samenzijn
Een langere periode samenzijn lijkt in eerste instantie romantisch, maar het heeft niet altijd       een goede afloop. Veel relaties stranden namelijk na langere vakantieperiodes, zoals de  zomervakantie en de kerstvakantie. Zo’n een op de vijf relaties gaan uit elkaar na zo’n vakantie.  Mensen vinden dat zo’n periode samen veel stress oplevert. achttien procent geeft aan dat te veel tijd samen spenderen zorgt voor veel spanningen. 40 procent van de koppels zegt ook dagelijks te  kibbelen tijdens een vakantie samen.
 
Stress en angst
Daarnaast geeft de onzekerheid van het coronavirus veel mensen stress en angst. Uit             eerder onderzoek kwam naar voren dat persoonlijke stress ook de nodige problemen geeft  in liefdesrelaties: 45 procent zegt dat stress een negatieve impact heeft op hun seksleven. Men geeft aan dat in periodes van stress, die te maken hebben met externe factoren, minder  knuffels te geven, minder lieve woorden te zeggen en minder empatisch te zijn naar zijn of haar partner. Stress zorgt ook voor een verlaagd libido en veel frustratie, en dat is een lechte voorbode, 33 procent vindt namelijk dat een ontevreden seksleven reden genoeg is om de relatie te verbreken.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgever bemoeit zich graag met privéproblemen medewerker
 Januari minst romantische maand: meer scheidingen dan huwelijken
 Als uw huwelijk op de buitenlandse klippen loopt…
 Vechtscheidingen nemen explosief toe
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10