zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier vereisten voor een efficiënt datacenter

Informatie essentieel voor groei

24 januari 2020 - We leven in het internettijdperk waarin bedrijven een groeiende hoeveelheid gegevens moeten opslaan. Steeds meer bedrijven doen daarom een beroep op datacenters, aangezien informatie centraal staat bij de groeistrategie van elk bedrijf. Dit is dan ook de reden waarom Kingston de kernelementen heeft opgesteld waaraan ieder datacenter moet voldoen.

1. Beveiliging


Gegevens vormen een van de belangrijkste pijlers van een modern businessmodel, en informatieveiligheid is daarbij één van de belangrijkste prioriteiten. Enerzijds dient men maatregelen voor gegevensbescherming te implementeren in de fysieke omgeving. Dit bevat voornamelijk de maatregelen voor toegangscontrole (badges, biometrische toegangskaarten enzovoorts) waarmee enkel geautoriseerd personeel in contact kan komen met het datacenter. Anderzijds is het noodzakelijk dat er beveiligingstools zijn zoals gegevensversleuteling voor hardware of voor software, evenals beveiligingsoplossingen om verlies van informatie en/of beschadiging door stroomuitval te vermijden.

2. Koeling
Een geschikte temperatuur is essentieel zodat het datacenter optimaal kan presteren. Aangezien het center ononderbroken moet blijven werken, is het noodzakelijk dat een optimaal koelingssysteem wordt geïnstalleerd om te vermijden dat te hoge temperaturen de prestaties, efficiëntie en gebruiksduur van het datacenter negatief beïnvloeden. Daarnaast moet een koelingssysteem in dit geval niet alleen de temperatuur beperken en een optimale werkingstemperatuur verzorgen, het moet ook de vochtigheidsgraad controleren.

3. Opslagruimte
Doordat er meer gegevens gegenereerd worden, vragen bedrijven steeds grotere opslagoplossingen. Dankzij de technologische vooruitgang beschikken datacenters over opslageenheden (de traditionele harde- of vaste schijven) met steeds meer opslagruimte waarbij grote datavolumes zonder probleem kunnen worden bewaard.

4. Gegevensoverdracht 
Opslagruimte is nutteloos als bedrijven geen snelle toegang hebben tot hun gegevens. Het is dus cruciaal dat de gegevensoverdracht (het lezen of schrijven van data) gemakkelijk kan plaatsvinden, zodat die data beter en sneller toegankelijk is. Een optimale snelheid van gegevensoverdracht tussen het datacenter en de rest van de voorzieningen is daarnaast enorm belangrijk.
"Een datacenter is een fysieke of digitale ruimte waar de gegevens, systemen en middelen worden opgeslagen die nodig zijn voor een bedrijf om correct te kunnen functioneren. Het is dus van cruciaal belang voor ieder businessmodel dat deze opslagruimte naar behoren functioneert", aldus Ferdi van der Zwaag, Team Leader Benelux bij Kingston EMEA. "Bij Kingston streven we ernaar om SSD’s te bieden met de beste eigenschappen, zowel op gebied van prestaties, beveiliging als duurzaamheid. We ondersteunen bedrijven bij het beschermen van hun bedrijfsgegevens, waarbij ze kunnen rekenen op een datacenter van topkwaliteit," voegt Van der Zwaag toe. 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Deze vijf trends gaan in 2020 een stempel drukken op de digitale transformatie
 Meer data, minder skills
 Succes van clouddiensten stelt nieuwe eisen aan datacentra
 ICT-infrastructuur bij 85 procent bedrijven niet up-to-date
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10