zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nicoline van Leersum wint vijftiende editie van de Young Captain Award

Finaleplaatsen voor toptalenten van ABN Amro en FrieslandCampina

2 december 2019 - Nicoline van Leersum (35) is gisteravond verkozen tot Young Captain 2019. De award is voor de vijftiende keer uitgereikt, aan de meest getalenteerde, jonge businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven.

Nicoline ontving de award uit handen van Mona Keijzer, Staatssecretaris Economische Zaken & Klimaat, tijdens een feestelijke uitreiking bij de Nationale Opera en Ballet.Over de winnares
Nicoline van Leersum is in 2017 in dienst getreden bij Johnson & Johnson, het grootste gezondheidszorgbedrijf ter wereld. Als Senior Director Innovation & Evidence Generation Johnson & Johnson Medical leidt ze een internationaal team dat de innovatie-en wetenschapsstrategieën voor alle medische technologie franchises in Europa Midden-Oosten Afrika (EMEA) ontwikkelt. Nicoline startte haar carrière als arts in de chirurgie en promoveerde met een onderzoek naar verbetering van kwaliteit van zorg bij darmkanker in alle Nederlandse ziekenhuizen. Na diverse uitdagende en met succes bekleedde functies binnen Johnson & Johnson, leidt Nicoline nu een internationaal team van medisch directeuren.
 
Andere talenten
De andere finaleplaatsen waren voor twee managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Eric Jones bekleedt binnen ABN Amro de functie Skill Directeur Advies, Dustin Woodward is managing director voor FrieslandCampina in Afrika. De Young Captain Award werd uitgereikt in de aanwezigheid van 120 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid. 
Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: "Alle finalisten van deze lustrumeditie zijn zeer getalenteerd, maar uiteindelijk wist Nicoline van Leersum de jury te overtuigen als Young Captain 2019. Nicoline is geen leider die controle uitoefent, maar wil juist een voorbeeld zijn. Degene die er in en met teams voor zorgt dat de organisatie verbetert. Opvallend hierbij is de positieve energie die zij met zich meebrengt. Nicolines invloed op haar omgeving, haar instelling van een leven-lang-leren en haar kijk op hoe men tegenwoordig met data werkt, die maken haar samen met haar idealen en vergezichten een voorbeeld van een moderne leidinggevende. Iemand waar men graag voor zou willen werken."
 
Winnaar 2018
De winnaar van 2018, Rogier Smeets van Upfield, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Hij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. Nicoline van Leersum ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om haar persoonlijke en professionele ontwikkeling in haar weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.
 
Talentvolle, jonge zakelijke leider
De Young Captain Award wordt al vijftien jaar lang jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle, jonge zakelijke leider. Deze businessleider is in een vroege fase van zijn of haar carrière opgevallen door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Hij of zij denkt internationaal en ziet leiderschap als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De finalisten zijn de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden. De Young Captain Award maakt deze zakelijke leiders zichtbaar voor een breed publiek en biedt hen de ruimte en kansen om zich maximaal te ontwikkelen. Deelname aan de Young Captain Award verkiezing dwingt de kandidaten om kritisch naar hun eigen leiderschapsstijl en overtuigingen te kijken, en te bedenken waar zij voor staan. 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Recruiter denkt dat kandidaten vaardigheden op cv overdrijven
 Vier vereisten voor een efficiënt datacenter
 ‘Positief verband tussen stakeholdergericht leiderschap en betere financiële bedrijfsprestaties’
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topmanagers ABN Amro, FrieslandCampina en Johnson & Johnson in finale Young Captain Award
 Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
 Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 2017
 Maarten Meijs verkozen tot Young Captain 2016
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software
Het belang van een goede online marketing partner
reacties
Onbekend maakt onbemind (1) 
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
top10
Waar kandidaten zich aan storen tijdens een sollicitatiegesprek
De top-100 snelst groeiende beroepen van de toekomst: Mensenwerk blijft groeien
Dit jaar nog geen advertenties op WhatsApp
IT-trends in 2020: hoe AI alle andere trends gaat beďnvloeden
Posities in zorg overheersen in top tien snelst groeiende banen
Duurzame kijk op HRM oplossing voor burn-outklachten?
Meerwaarde creëren uit menselijk kapitaal met ISO-norm
Stap uit de sprookjeswereld en stop het (digitale) zwart-wit-denken
Nederland ideale vestigingsplek dankzij digitale infrastructuur
Bedrijven plukken steeds vaker voordelen van mobiele CRM-apps
meer top 10