zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017

16 november 2017 - Ronald Doesburg (39) van Shell Chemicals Europe is de winnaar van de Young Captain Award 2017. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt.

Doesburg ontving de Award namens de Minister van Economische Zaken & Klimaat uit handen van Bertholt Leeftink, Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie, op Paleis Het Loo te Apeldoorn. 


Ronald Doesburg is bij Shell als General Manager Base Chemicals verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen op zes verschillende productlocaties, waarbij zijn team bulkchemicaliën levert en verkoopt aan de Europese chemische industrie.
 
Finale
Doesburg stond in de finale met twee andere managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Stefan Wijnen, Manager Unit Hardwaren bij HEMA en Ahmet Eraslan, Vice President Consulting Services bij CGI. De Award werd uitgereikt in de aanwezigheid van 120 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid.
 
Getalenteerd
Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: "Alle drie de finalisten zijn ontzettend getalenteerd, maar uiteindelijk wist Ronald Doesbrug de jury te overtuigen als Young Captain 2017. Ronald heeft de kans gegrepen en gekregen om zich binnen Shell te ontwikkelen van startend Technologist tot General Manager van een belangrijk business onderdeel. Opvallend is de ‘case for change’ die Ronald als urgent omschrijft. Hij heeft de duidelijke opdracht aan zichzelf gegeven om met Shell een leidende rol te spelen in de energietransitie. Vanuit deze gedachte voert Ronald ook intern het debat over de transitie naar een duurzame wereld. Zijn motto is simpel: de wereld beter achterlaten, voor zijn vier dochters en de mensheid in het algemeen. Met zijn zorgvuldige, consistente argumentatie en duidelijke visie weet Ronald te boeien en overtuigen. Ronald wordt gezien als een 'value based leader', iemand die meer in het vizier heeft dan korte termijn gewin. Hij toont zich als iemand die bedachtzaam is en in dialoog de noodzakelijke verandering inzet. Hij overtuigt met feiten en geeft tegelijk vertrouwen aan zijn mensen. Zijn leiderschapsstijl is verbindend. Het succes is dat van zijn team."
 
Winnaar 2016
De winnaar van 2016, Maarten Meijs van Talpa Global, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Hij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. Ronald Doesburg ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling in zijn weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.
 
Young Captain Award
De Young Captain Award wordt jaarlijks toegekend aan een businessleider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft en getuigt van een visie op economisch en maatschappelijk vlak. De finalisten zijn de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
 Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
 De lat moet hoger op het gebied van privacy
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 2017
 Claire Davidson (Nestlé) is Best Young Professional 2017
 'Class of Young Global Leaders' aangewezen
 Maarten Meijs verkozen tot Young Captain 2016
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
Leaserijder rijdt langer door op winterbanden
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
Vier best practices voor een transformatie van finance
meer top 10
vacatures
meer vacatures