zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen

Hoe neemt u de juiste beslissingen in de eerste fase van een startup?

14 november 2019 - De naam ‘start-up’ leek lange tijd het codewoord voor succes. Inmiddels zijn er ook voorbeelden van die zogenaamde ‘unicorns’ die net zo hard verdwenen als dat ze verschenen. Een start-up managen en groeien heeft alles te maken met op het juiste moment de juiste prioriteiten stellen.

Baptiste Jourdan, oprichter van Toucan Toco, geeft tips over het nemen van beslissingen in de allereerste fase van een start-up.


"Als oprichter van een start-up lijkt 24 uur in een dag soms te kort. Mankracht is beperkt en tegelijkertijd is er een waslijst aan taken: acties, processen, strategieën…  Uiteindelijk is er maar één oplossing: prioriteren," zegt Jourdan. De lessen die Jourdan en zijn team leerden tijdens het opzetten van hun bedrijf, deelt hij graag met andere ondernemers.

1. Alleen de oprichters kunnen de eerste werknemers werven
Bij een start-up gaan werken kan heel aantrekkelijk zijn, maar er is vaak weinig financiële zekerheid. Niemand behalve de oprichters kan een holistisch beeld geven van de ambities, doelstellingen en waarden van de start-up. "Vertrouw het werven van de eerste personeelsleden daarom niet toe aan een recruiter, maar gebruik uw eigen netwerk, e-mail, of LinkedIn. Het vinden van goed personeel kost tijd, maar reserveer dit ervoor en voer de gesprekken zelf. Denk eraan dat u de toekomstige generatie leiders selecteer,! zegt Jourdan. "Bovendien ben u als oprichter veel overtuigender en hebt u een groter vermogen om een creatieve manier te vinden om iemand aan te trekken."

2. Neem de tijd om een goed MT op te bouwen
Hoe geweldig uw idee ook is, niets torpedeert succes sneller dan problemen binnen het managementteam: 65% van de bedrijfsfaillisementen wordt hieraan toegeschreven. Jourdan: "Het is niet nodig om direct vanaf het begin het perfecte team te hebben, u kunt gewoon de tijd nemen om dit op te bouwen."
Een voordeel van deze aanpak is dat u mensen met multidisciplinaire vaardigheden bij elkaar kunt verzamelen. Hebt u fantastische mensen gevonden, dan kunt u hen tot toekomstige leiders, mede-oprichters of partner maken. Het idee is niet om direct vijf of tien procent aan te bieden, maar om een ​​deal te sluiten op basis van de toegevoegde waarde die ze in het bedrijf brengen. 
 
3. Deel de gecreëerde waarde met het team
Werken in een startup is een boeiende keuze. Er is maximale inzet van het team nodig om het bedrijf tot een succes te maken. Om medewerkers te stimuleren wilt u dat het team ook wint als ze goed presteren. "Onze filosofie is zoals bij elke andere investering: hoe groter het risico, hoe groter de beloning de moet zijn. Als er iets geweldigs gebeurt met het bedrijf, wint iedereen. Mensen zijn hierdoor loyaler en blijven langer. U kunt ook denken aan het opzetten van een vorm van werknemersaandeelhouderschap. Geef meer aandelen aan de eerste medewerkers, en hoe langer mensen blijven, hoe meer ze krijgen," aldus Jourdan.

4.Creëer een inclusieve bedrijfscultuur
Door diversiteit van profielen, achtergronden en geslachten creëert u een werkplek die tegemoet komt aan de behoeften van verschillende soorten mensen. Wees daarom vanaf het begin inclusief: focus op kerncompetenties en vaardigheden, vraag naar werkervaring en -voorbeelden in plaats van diploma’s. "Doe het vanaf het begin. Echt. Wanneer u vijftien tot twintig mensen in dienst hebt kan het al te laat zijn. Een bedrijfscultuur is niet inclusief alleen omdat u dat wilt, u moet actief naar mensen zoeken en een cultuur creëren waarin iedereen zich welkom voelt," adviseert Jourdan.
 
5.Vuistregel: Begin altijd klein
Als mensen houden we van perfectie. Dus we hebben de neiging om grote projecten te lanceren en er veel tijd aan te besteden. Zelfs als we niet weten wat de resultaten kunnen zijn. Dit is een grote valkuil. Jourdan: " Wilt u een boek schrijven, publiceer dan eerst eens een blog, dan een artikel. Kijk wat het doet, en begin dan pas aan het boek. Zo investeert u nooit teveel tijd aan mislukte projecten. Meet resultaat en pas projecten aan. Door agile werken en de scrum methode kunt u grote projecten opdelen in kleinere en sneller succes boeken."
 
6. Wissel af tussen focus en onderbreking
Een gemiddelde werkdag zit vol onderbrekingen: vergaderingen, telefoontjes, e-mails en collega's. Mensen zijn gemiddeld twee uur per dag kwijt om te herstellen van die onderbrekingen, wat ten koste gaat van productiviteit. Om te voorkomen dat mensen elkaar elke keer vragen stellen (onderbreken) kunt u tools gebruiken zoals Slack. Definieer specifieke ruimtes in het kantoor waar mensen kunnen werken zonder afleiding.
 
7. Het tech team is geen support team
In een tech start-up hebt u tegelijkertijd te maken met technische productontwikkeling en technische support voor klanten, die beide geweldig moeten zijn. Maar niemand kan dit allebei tegelijk én goed doen,
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

  Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico’s bij gebruik van SaaS-oplossingen
 70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
 Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De top tien startups waar talent wil werken
 Maak kennis met de meest veelbelovende fintech en cybersecurity startups
 Snelle groei startupvacatures, maar lange uren tegen laag salaris
 Kwart middelgrote bedrijven ziet startups als grootste concurrent
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Collectieve zorgverzekering voor uw werknemers
Zakelijke telefoon snel laten repareren: zo ondervind je hier zo min mogelijk last van
Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer
reacties
Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten (1) 
Hoeveel tijd verlies je door 100 km/h te rijden? Wij zochten het uit (1) 
Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen? (1) 
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris (1) 
Zo voorkomt u keuzestress (1) 
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst (1) 
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
top10
Drie voorbeelden van CEO-fraude in Nederland
Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?
Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
Tips voor 50-plussers: zo komt u snel aan een baan!
Wat is As-a-Service nu ècht?
Werkende Nederlander: 'Alleen kans op loonsverhoging door van baan te veranderen'
Risico cyberaanvallen grotere kopzorg voor bedrijven dan krappe arbeidsmarkt
Werkgever trekt personeel over streep met ‘borrels’ en ‘pingpongen’
Een op vijf luncht het liefst alleen
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
meer top 10