zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Recordaantal ondernemingen worden intelligent met groeiende IoT-investeringen

Beveiliging blijft topprioriteit naarmate meer ondernemingen IoT-oplossingen uitbouwen

21 oktober 2019 - Zebra Technologies Corporation kondigt de resultaten aan van haar derde jaarlijkse Intelligence Enterprise Index. De index geeft een record van 61 procent aan van ondernemingen over de hele wereld die op weg zijn om 'intelligent' te worden, ten opzichte van slechts 49 procent in 2018.

Dit wereldwijde onderzoek analyseert de mate waarin bedrijven de fysieke en digitale wereld verbinden om innovatie te stimuleren via real-time begeleiding, data-gestuurde omgevingen en samenwerkende mobiele workflows. Hun Intelligent Enterprise Indexscores worden berekend aan de hand van elf criteria, waaronder Internet of Things (IoT)-visie, toepassing, databeheer, intelligente analyse en meer.


Op basis van deze criteria en gedreven door een overweldigende druk om de klantervaring te verbeteren, hebben retailers het meeste momentum van de afgelopen twaalf maanden behaald. Zij zijn van de onderkant van de verticale indexranglijst van 2018 bijna naar de top van de 2019 lijst gestegen, slechts één plek achter de gezondheidszorg.
 
Echt intelligente ondernemingen
Het aantal bedrijven dat wordt gedefinieerd als echt intelligente ondernemingen door een score van 75 punten of meer te behalen op de Index, is ook jaar op jaar gestegen. Zeventien procent van de organisaties met ten minste 250 werknemers overschreed deze drempel in 2019 versus slechts elf procent in 2018. Interessant is dat 37 procent van de onderzochte kleine tot middelgrote bedrijven (MKB's), met 50-249 werknemers, 75 punten of meer scoorde op de Index. Dit geeft aan dat MKB's met een IoT-visie in veel gevallen intelligenter zijn dan grote ondernemingen.
"Toen we drie jaar geleden de Intelligent Enterprise Index lanceerden, probeerden veel ondernemingen te begrijpen waar en hoe IoT-oplossingen het beste konden worden toegepast in hun unieke bedrijfsomgevingen," zegt Drew Ehlers, Global Futurist, Zebra Technologies. "We zien nu meer urgentie om de operationele zichtbaarheid te verbeteren en de levering van bruikbare informatie naar de gehele onderneming te vergemakkelijken. Ik geloof dat deze urgentie de reden is dat ondernemingen nu een veel grotere betrokkenheid tonen bij het uitvoeren van hun IoT-plannen. Waarschijnlijk zullen wij hierdoor de komende jaren een toename van investeringen zien."
 
Belangrijkste index conclusies
 
  • De snelheid waarmee IoT geaccepteerd wordt neemt toe, dit leidt tot steeds grotere intelligentieniveaus. De cumulatieve Intelligent Enterprise Index-score blijft groeien naarmate meer bedrijven van de verkenningsfase naar de implementatiefase gaan, met een 2019-score van 61,5 punten. Dit betekent een stijging met bijna zes punten ten opzichte van 2018, grotendeels gedreven door de toegenomen winst door intelligentie van retail en transport- en logistieke organisaties (T&L). Het is ook een winst van negen punten ten opzichte van 2017, het eerste jaar dat de index werd uitgevoerd. Met een stijging van meer dan negen punten alleen al sinds 2018, had EMEA dit jaar de grootste toename van intelligentie in de verschillende regio's.
  • Aanhoudende groei in IoT-oplossingen en andere investeringen in data gestuurde technologieplatforms. In 2019 bedroegen de gemiddelde wereldwijde bedrijfsuitgaven $ 6,4 miljoen, een stijging van 39 procent op jaarbasis. 86 procent van de ondernemingen verwacht dat dit aantal in de komende een tot twee jaar zal groeien. Meer dan de helft van de respondenten verwacht hierbij hun investeringen met 21 tot 50 procent te verhogen. 77 procent van de EMEA-ondernemingen verwacht hun IoT- en mobiliteitsinvesteringen in de komende een tot twee jaar te verhogen.
  • Een aanzienlijke verbreding van de implementatie van door intelligentie gedreven oplossingen. 46 procent van de respondenten implementeert momenteel zijn IoT-oplossingen op bedrijfsniveau, dat is een stijging van 38 procent ten opzichte van 2018. Nog eens 32 procent verwacht dat ze binnenkort zullen overstappen naar regionale implementaties. 45 procent van de EMEA-respondenten implementeert momenteel zijn IoT-oplossingen op bedrijfsniveau. Dit betekent een winst van zes procentpunten op jaarbasis. Wanneer we rekening houden met de respondenten die binnenkort een bedrijfsbrede implementatie verwachten, stijgt het cijfer tot 66 procent.
  • Bedrijven zetten meer middelen in voor continue monitoring van gegevenssystemen omdat beveiliging een topprioriteit is. 62 procent van de ondernemingen bewaakt nu constant hun IoT-beveiliging om de systeemintegriteit en dataprivacy te waarborgen. Dat is een winst van vier procentpunten op jaarbasis en een toename van dertien procentpunten ten opzichte van 2017. Op dat moment had slechts 49 procent een constant beveiligingsmonitoringsprotocol met 47 procent die hun systemen periodiek bewaakte. 62 procent van de EMEA-ondernemingen bewaakt nu constant hun IoT-beveiliging om de systeemintegriteit en dataprivacy te waarborgen, vergeleken met 48 procent in 2018. Dat is een winst van veertien procentpunten op jaarbasis.
  • Ondernemingen werken samen met één partner voor het 'intelligente' oplossingsecosysteem. Bijna de helft (49 procent) van de respondenten geeft aan dat ze nu vertrouwen op een enkele strategische partner voor het beheer van hun volledige "intelligentie"-oplossing, inclusief componenten en diensten die door derden worden geleverd. 43 procent van de EMEA-respondenten geeft aan dat ze op één strategische partner vertrouwen om hun IoT-oplossingen te beheren, wat een winst van tien procentpunten op jaarbasis betekent.
  • Onderzochte MKB's scoren hoger op de Index dan grote bedrijven (64,5 punten versus 61,5 punten). Deze hogere score is gebaseerd op verschillende conclusies, zoals MKB-respondenten die aangeven dat hun ondernemingen eerder een IoT-visie hebben en het plan uitvoeren (69 procent versus 62 procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst
 Winnaars bekend van 2019 EMEA Convergence Client Awards
 Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zo beschermt IoT medewerkers in fysiek zware en risicovolle beroepen
 Zes van de twaalf exploits houdt verband met het IoT
 Helft organisaties heeft geen inzicht in datalekken eigen IoT-devices
 Enorme gebreken in veelgebruikte IoT-protocollen
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Geld opzijzetten voor later
reacties
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
Dit kost een uur parkeren op de drukste luchthavens in Europa (1) 
De voordelen van content marketing (1) 
top10
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk
Betere werksfeer vermindert werkstress
Zestigplusser is zich niet bewust van gevaren openbare wifi
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
Zo voorkomt u keuzestress
Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen
Aantal unieke vacatures in de zorg stijgt met twaalf procent
Vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal
Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie
meer top 10