zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket

Wat wilt u dit jaar met kerst van de baas?

2 oktober 2019 - Uit onderzoek van Allgifts blijkt dat ontvangers van een kerstattentie liever een kerstgeschenk ontvangen dan het traditionele kerstpakket. 35 procent van de respondenten geeft voorkeur aan een kerstgeschenk.

Uit het onderzoek werd tevens duidelijk wát voor kerstgeschenk ontvangers het liefste krijgen. Ook is duidelijk geworden welke samenstelling voor een kerstpakket het meest gewaardeerd wordt: food- of non-foodproducten.  


Allgifts zette dit jaar een onderzoek uit, dat meer dan 100 respondenten opleverde. Daarvan koopt ongeveer de helft ook zelf de kerstgeschenken of –pakketten in. Met kerstpakketten worden de traditionele combinaties van typische kerstproducten bedoeld. Dat zijn producten zoals marshmallows, chocolademelk en koekjes. Kerstgeschenken zijn meer uiteenlopende producten. Hierbij wordt vaak één luxer product gegeven in plaats van een pakket. 35 procent van de respondenten prefereert een kerstgeschenk. Kerstpakketten delven het onderspit met 32 procent. Wel kwam uit het onderzoek naar voren dat ontvangers die een kerstpakket prefereren, daarin het liefst één of meerdere kerstgeschenken willen zien en niet alleen food producten.

Gadgets aan kop
Onder de kerstgeschenken gaan de gadgets duidelijk aan kop. 34 procent krijgt graag een powerbank, activity tracker of ander technologisch artikel. Dan volgt de woondecoratie, met twintig procent van de stemmen. Verzorgingsproducten en eten en drinkwaren volgen daarna, beide met veertien procent. "Naar schatting worden er rond de kerst wel twee keer zoveel gadgets besteld als in de rest van het jaar," bevestigt Eva van Huffelen, accountmanager bij Allgifts. Ongeveer de helft van de respondenten die ook kerstgeschenken inkopen, geeft aan vooral iets te selecteren wat bij het bedrijf past, en dus niet per definitie wat de ontvanger wenst. Toch lijken de inkopers van kerstgeschenken wel degelijk te weten wat hun relaties of werknemers graag willen hebben. Uit het onderzoek blijkt dat ontvangers van kerstattenties hun gekregen cadeautjes gemiddeld een 7,8 geven.

Werknemers vóór relaties
Het ontvangen van kerstattenties roept in de meeste gevallen positieve gevoelens op. Slechts vijf procent van de respondenten geeft aan weinig tot geen gevoel te hebben bij het ontvangen van een kerstattentie. De overgrote meerderheid krijgt het gevoel dat hij of zij gewaardeerd wordt. Wel wordt overigens meer uitgegeven aan kerstattenties voor werknemers dan voor externe relaties. Voor werknemers spendeert het gemiddelde bedrijf €43,50 en voor externe relaties €24,50. Het zou zo kunnen zijn dat dit bedrag in 2020 hoger wordt, omdat de overheid voornemens is de bestedingsruimte te verruimen met ingang van 1 januari 2020. Waar nu 1,2 procent van de totale loonsom onbelast besteed mag worden aan vergoedingen en attenties, zou dat in 2020 1,7 procent worden bij een totale loonsom tot €400.000. 

Duurzaamheid met kerst
Ook met kerst wordt er aan duurzaamheid gedacht. Er wordt vooral veel gevraagd naar duurzame producten, in die zin dat de producten lang meegaan. Van Huffelen: "Met kerst zie je dat mensen toch liever een écht mooi product met een goede uitstraling willen. Maar wel vaak met een plasticvrije verpakking." Een gadget dat past bij het bedrijf, lang meegaat en zonder plastic verpakt is, zou volgens het onderzoek dus de ideale kerstattentie zijn.
 

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Wilt u ook objectief werven en selecteren en meer kandidaten?
 Nederland heeft nog altijd beste pensioenstelsel
 Vijf ontwikkelingen die essentieel zijn voor technologische evolutie op de werkplek
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers dit jaar nóg meer verwend met kerst
 Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen
 Amsterdamse advocaten kregen de grootste
 Kerstpakketten: duidelijke scheiding tussen vaste en flexibele medewerkers
 
reacties
 
Leo Middelse  |   | 
2-10-2019
 | 
15:44 uur
Sorry hoor..maar wat is dit een commercieel kutbericht zeg! Sorry, moest er even uit.
Leo Middelse  |   | 
2-10-2019
 | 
15:46 uur
En dan nog met een link naar hun webshop! https://allgifts.nl/relatiegeschenken/gadgets/20171 Dat deze redactie erin trapt is te zot voor woorden
Klantenservice  |   | 
3-10-2019
 | 
11:33 uur
Bij ons gaat het gelijk op. We kunnen niet concluderen dat het traditionele kerstpakket in populariteit achterloopt tov een kerstgeschenk. Overigens een leuk onderzoek wat we zeker in de gaten moeten houden.
Wendy  |   | 
7-10-2019
 | 
08:12 uur
Bij ons wordt het vaak gecombineerd, een traditioneel kerstpakket en een bon om een cadeau te kiezen. Hoor echter ieder jaar weer van collega's dat ze niet weten wat ze moeten kiezen en dan maar iets uitzoeken dat zo praktisch mogelijk is. Terwijl het traditionele kerstpakket meer als een verrassing wordt gezien en zijn we benieuwd naar wat er in zit.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Personeel vinden voor topfuncties blijft een uitdaging
Bedrijfsfeest richting einde jaar; thema's zijn belangrijk!
reacties
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress (1) 
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen (1) 
Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach (1) 
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (2) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
top10
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
Helft werknemers solliciteert onder werktijd
IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
Citizen development als oplossing voor de uitdagingen op de IT-afdeling
Werkzoekenden veel minder positief over work-life balance
Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
Hoe transformeren opkomende technologieën onze levens tegen 2030?
'(Voor)liefde voor geld belangrijke voorwaarde om bij bank te werken'
Emotionele intelligentie: vraag verzesvoudigt door AI en automation
Recordaantal ondernemingen worden intelligent met groeiende IoT-investeringen
meer top 10