zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf zegeningen van een burn-out

Burn-out is geen teken van zwakte

17 september 2019 - Burn-out lijkt uw leven in één klap op z’n kop te zetten. Maar het is juist andersom. Burn-out betekent dat u eindelijk met beide benen op de grond bent beland… Het is geen vloek, maar een zegen. Geen blokkade, maar een kans. Dat schrijft Pieter Frijters op de nieuwe website Burnoutcoach.nl.

Burn-out is geen ziekte of zwakte, maar een teken van krachtig zelfhelend vermogen. De  vijf burn-out zegeningen op een rij:Zegen 1: Burn-out verlengt uwleven
Burn-out is een reminder dat u wleven een houdbaarheidsdatum heeft. Wie dagelijks aan enorme stress bloot staat, krijgt een maagzweer, hartinfarct, of kanker… En uiteindelijk gaat u aan langdurige stress, direct of indirect, gewoon dood. Een burn-out belet dat het zover komt. U kúnt gewoon niet meer op de oude voet door blijven gaan. U mag uwlichaam daarom enorm bedanken. Het laat u niet in de steek, maar voorkomt dat u voortijdig het loodje legt. Burn-out is een briljant staaltje van zelfhelend vermogen.

Zegen 2: Burn-out brengt passie 
Diverse onderzoeken wijzen uit dat mensen op hun sterfbed vooral spijt hebben van wat ze niet hebben gedaan. Van het steeds maar uitstellen ervan. Alsof het leven eindeloos is. Een burn-out vertelt udat NU het perfecte moment is aangebroken om niets meer voor u uit te schuiven. Zorg voor uzelf. Leef met aandacht. Volg uw hart, passie en dromen. Breng meer tijd door met de mensen die u lief zijn. Omdat geen enkele dag terugkomt. En, zoals het Klein Orkest ooit zong: later allang begonnen is…

Zegen 3: Burn-out wist uw oude harde schijf
Als u burn-out raakt, is het alsof uw interne harde schijf is gewist. U wordt een leeghoofd. U ergens goed op concentreren is onmogelijk. Zelfs iets simpels als koffiezetten kan opeens een enorme opgave zijn. Het lijkt alsof u uw verstand bent verloren. Maak niet de fout er naar op zoek te gaan. U kunt immers geen probleem oplossen met gedachtepatronen die er de oorzaak van zijn. Het leven wordt pas echt de moeite waard als u deze kans aangrijpt om uw mindset en daarmee uw doen en laten te veranderen.

Zegen 4: Burn-out geeft vleugels
Burn-out wordt vaak ten onrechte gezien als een teken van zwakte. Terwijl het leven u op dat moment juist uitdaagt om uw eigen kracht te ervaren. Het is een transformatie. Het leven dat u leidde zit u niet meer als gegoten. Het is een te krappe jas, die scheurt, omdat u te groot geworden bent. Zoals een cocon openbarst, wanneer een rups zich ontpopt tot vlinder. En deze haar vrijheid tegemoet kan vliegen. Burn-out is
uw moment om uw vleugels uit te slaan. Het is geen einde, maar een frisse start. Een kans om eindelijk dát te kiezen, waarvoor u bedoeld bent.

Zegen 5: Burn-out maakt u beter in uw werk
Burn-out maakt van u een betere en uiterst betrouwbare werknemer, collega of manager. Omdat het leert te focussen op wat goed voor U is. En u vandaaruit ook beter voor anderen kunt zijn. U betere keuzes gaat maken, ontdekt waar uw kracht ligt en wat uw grenzen zijn. Daarnaast zal u het voortaan signaleren wanneer anderen zich in de burn-outgevarenzone begeven. En met die know how kuny u uw collega’s en werkgever enorm van dienst zijn.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
 Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
 Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager, koester uw millennial!
 Hoe creëert u een burn-out?
 Waarom een bezoek aan de psycholoog niet voldoende is bij een burn-out
 Burn-out: misschien een verkeerd etiket?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Customer experience verbeteren met digitalisatie supplychain
reacties
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Een op de vijf managers let op etniciteit bij aannemen medewerkers
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
meer top 10