zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tech-miljardairs waarschuwen voor tekort aan geboortes

De wereld heeft meer mensen nodig

2 september 2019 - De volgende decennia zal de wereldwijde economie steeds meer met het probleem van een inkrimpende bevolking rekening moeten houden. Dit fenomeen wordt een van de grote uitdagingen waarvoor de mensheid een oplossing zal moeten vinden.

Dat kwam naar voor tijdens een gesprek tussen de ondernemers Jack Ma en Elon Musk, respectievelijk oprichters van Alibaba en Tesla, op de World Artificial Intelligence Conference in de Chinese stad Shanghai, waarover Express.be bericht.



Menselijk brein
"China kent ongeveer achttien miljoen geboortes per jaar," benadrukte Jack Ma. "Dat cijfer ligt veel te laag. China heeft veel meer geboortes nodig. Niet steenkool, petroleum of elektriciteit zijn de meest cruciale grondstoffen van de wereld. Het menselijk brein is veel belangrijkers. De wereld heeft meer mensen nodig, al kan dat voor velen misschien vreemd lijken op een planeet met 7,7 miljard inwoners."

Ook Elon Musk erkende zich zorgen te maken over de geboortecijfers. "De meeste mensen denken dat er op de aarde al teveel mensen leven," aldus Musk. "Dat is echter een achterhaald beeld. Het grootste gevaar is dat de wereldbevolking de volgende twintig jaar zal instorten."

Tekort aan geboortes
Geraamd wordt dat de wereldbevolking verder tot elf miljard inwoners zal aangroeien, om vervolgens te beginnen inkrimpen. Ook Jack Ma waarschuwde voor een gebrek aan geboortes. China stapte enkele jaren geleden af van zijn decennialange eenkind-politiek. Desondanks is het aantal geboortes in het land de voorbije twee jaar gedaald. Ook Japan kende vorig jaar per dag 1.230 meer overlijdens dan geboortes. Tijdens diezelfde periode liet Zuid-Korea 326.900 geboortes optekenen. Dat is het laagste aantal in minstens zestig jaar. Een vergelijkbare situatie heerst in grote delen van Europa.

Vaker seks
Zowel Musk als Ma hebben eerder al hun bezorgdheid over de evolutie van de wereldbevolking geuit. Ma moedigde zijn duizenden werknemers daarbij zelfs aan om vaker seks en meer kinderen te hebben.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwen blijven vaker werken na geboorte eerste kind
 Vrouw gaat minder werken na geboorte kind
 Mannen gaan flexibeler werken na geboorte eerste kind
 Kraamverlof voor vaders is een feit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10