zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kloof tussen gevraagd personeel en gewenste baan groeit

Videovacatures zijn een kans voor bedrijven

29 augustus 2019 - De spanning op de arbeidsmarkt is hoger dan ooit en in bepaalde sectoren lopen de personeelstekorten nog altijd op. Volgens Monsterboard is het aantal vacatures in onder andere de techniek, IT, productie/fabricage, logistiek, bouw, horeca en de zorg alleen maar verder toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

De spanning op de arbeidsmarkt is hoger dan ooit en in bepaalde sectoren lopen de personeelstekorten nog altijd op. Volgens Monsterboard is het aantal vacatures in onder andere de techniek, IT, productie/fabricage, logistiek, bouw, horeca en de zorg alleen maar verder toegenomen ten opzichte van vorig jaar.  Ondanks de kansen in deze sectoren voor werkzoekenden, zoeken zij juist ook in andere functiecategorieën naar werk. Zo werden functies in sales, logistiek, IT, finance, en engineering het afgelopen halfjaar (januari tot en met juni 2019) het meest bekeken op Monsterboard.nl, zo blijkt uit data van het recruitmentplatform.


Uit de data blijkt ook dat in de logistiek & transport en de IT-branche vraag en aanbod dichter bij elkaar liggen. Hoewel het aantal vacatures in deze sectoren nog altijd hoger is dan het aantal kandidaten ziet Monsterboard dat deze vacatures wel vaak worden bekeken. Deze vacatures staan respectievelijk op nummer eebnen nummer drie in de top vijuf van meest bekeken functiecategorieën onder werkzoekenden. 
 
Personeelstekorten in de IT-branche
Vooral de plaats van IT functies in de top vijf is opvallend volgens Jort Wassenaar, Managing Director Monsterboard Benelux, UK & IE. "In 2017 stonden IT functies nog op nummer twee, vorig jaar op numme vier. Dit jaar laat die functiecategorie met een derde plaats dus weer een lichte stijging zien. Dat is voor bedrijven die hard op zoek zijn naar IT’ers goed nieuws, maar we zien ook dat vraag en aanbod in deze branche niet altijd aansluiten: er is bijvoorbeeld ruimer aanbod van IT helpdeskmedewerkers en systeembeheerders, terwijl bedrijven zoeken naar developers die juist weer schaars zijn. Daarbij zien kandidaten dat de kansen in andere sectoren voor het oprapen liggen. Kijk bijvoorbeeld naar de logistiek, deze sector is in de top vijf gestegen van een derde naar de tweede plek." aldus Wassenaar. 
 
Kandidaten overtuigen
De tekorten in onder andere de IT, logistiek, horeca en zorg zullen volgend jaar niet minder worden, verwacht Monsterboard. Er liggen daar dus nog genoeg kansen voor werkzoekenden. Bedrijven moeten medewerkers alleen wel zien te vinden en ook behouden. Wassenaar: "Een jonge IT’er haalt  u niet meer over met een standaard vacaturetekst, u zal als werkgever alles uit de kast moeten trekken om op te vallen. Videovacatures bijvoorbeeld zijn echt een kans voor bedrijven om de aandacht van gewilde en moeilijk vindbare kandidaten te trekken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Klant niet op één bij CFO
 Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
 Drie manieren om ‘bad hires’ te voorkomen
 Een op de vijf leidinggevenden start liefst morgen bij nieuwe werkgever
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10