zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakelijke rijder gaat het liefst met zijn leaseauto op vakantie

Trekgewicht blijft belangrijk

13 augustus 2019 -  Met de leaseauto op vakantie is de derde belangrijkste reden waarvoor een leaseauto gebruikt wordt. Op plek een en twee staan respectievelijk familie/vrienden bezoeken en winkelen/boodschappen doen.

Vanwege de vakantieplannen met de leaseauto is het trekgewicht van een leaseauto een belangrijke aanschafcriteria voor zakelijke rijders.


De leaseauto(zakenauto) is voor veel zakelijke rijders een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar liefst 88 procent van de zakelijke rijders gebruikt de zakenauto ook privé (betaalt bijtelling). Daarbij staat het vakantiegebruik met de zakenauto (met 68 procent) op de derde plaats. Familie/vrienden-bezoek is het belangrijkste privé-doel voor de zakenauto (82 procent). Winkelen/boodschappen doen is voor 70 procent van de zakelijke rijders belangrijk.
Het is geen verrassing dat de zakelijke rijder, die zijn zakenauto bijtelt, het liefst met de zakenauto op vakantie gaat. Maar dat het met 68 procent het derde belangrijkste privé-doel is, is wederom een bevestiging dat de zakenauto onderdeel is van de gezinsmobiliteit.
 
Trekgewicht blijft belangrijk
Het trekgewicht van een auto is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe zakenauto. Voor twaalf procent van de zakelijke rijders was het trekgewicht zelfs de belangrijkste reden om voor de huidige zakenauto te kiezen.
Van het huidige aanbod elektrische auto’s zijn er slechts drie modellen die een trekgewicht van meer dan 1.500 kg hebben, en dus gemakkelijk bijv. een caravan kunnen trekken. Dat zijn de Audi E-tron (1.800 kg), Mercedes-Benz EQC (1.800 kg) en Tesla Model X (2.268 kg). Een hoog trekgewicht zorgt voor een grote praktische inzetbaarheid en mede daardoor heeft de Tesla Model X vorig jaar de EV van het Jaar 2019 verkiezing gewonnen.
 
Andere voorbereiding
Als u met uw zakenauto op vakantie gaat, dan moet u zich wel anders voorbereiden, dan met een privéauto. Bijvoorbeeld: mag u met uw zakenauto op vakantie van uw werkgever / de leasemaatschappij? Hebt u een brandstofpas om in het buitenland te tanken of kunt u uw brandstofkosten met fe bijtelling verrekenen. Waar kunt u allemaal elektrisch laden in het buitenland? Meer vakantie-tips vindt u hier.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Dieselrijder is extra de pineut op de arbeidsmarkt
 EV onder leaserijders neemt toe in populariteit
 Leaseauto gaat vaak mee op vakantie, behalve een elektrische
 Leasen of een eigen auto: hoe zit het met schadevrije jaren?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10