zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Sterke groei export plug-in hybrides

De export van gebruikte plug-ins naar België steeg sterk dit jaar

27 maart 2019 - De export van gebruikte plug-in hybrides is dit jaar sterk gestegen. In de eerste twee maanden van het jaar zijn er al 1.875 plug-in hybrides geëxporteerd, een groei van 235 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Gestimuleerd door een lage bijtelling en andere fiscale voordelen, is de nieuw verkoop van plug-in hybrides in 2013 enorm gestegen. In dat jaar verviervoudigden de verkopen naar ruim 20.000 nieuwe auto’s, waarbij vooral de Mitsubishi Outlander en Volvo V60 zeer gewild waren. In 2015 stegen de verkopen verder naar ruim 40.000 nieuwe plug-in hybrides, onder meer geholpen door de introductie van nieuwe modellen als de VW Golf GTE. De bijtellingsvoordelen op zo’n auto gelden echter maar vijf jaar, en komen dus ten einde voor grote hoeveelheden auto’s in ons wagenpark.


 
Nederlandse kopers of export
Een deel van de gebruikte plug-ins wordt als occasion in ons eigen land verkocht, een deel gaat naar het buitenland. Begin 2018 vond 70 procent van de verkochte occasions een nieuwe eigenaar binnen Nederland. Aangezien er met de meeste plug-ins toen nog een tijd lang van bijtellingsvoordeel kon worden geprofiteerd, zijn ook veel van dergelijke occasions zakelijk ingezet. Inmiddels zijn er veel auto’s waarop het bijtellingsvoordeel afgelopen is, waardoor ze voor de zakelijke markt minder interessant zijn. Daar komt bij dat er nu grote aantallen vergelijkbare auto’s tegelijk op de occasionmarkt komen, waardoor het aanbod erg groot zou worden in vergelijking tot de vraag. Daarom worden er steeds meer plug-in hybrides geëxporteerd.
In de eerste maanden van dit jaar werd al 46 procent van de plug-ins geëxporteerd en ging 54 procent naar Nederlandse eindgebruikers. Er blijkt ook onder particulieren best vraag naar deze auto’s. Van de plug-ins ouder dan vijf jaar die op de binnenlandse occasionmarkt wordt verkocht gaat 88 procent naar particuliere kopers. De Mitsubishi Outlander en Volvo V60 zijn bij hen favoriet.
 
Vijf keer zoveel Outlanders en V60’s
Het aantal geëxporteerde Mitsubishi Outlanders is dit jaar vervijfvoudigd. Er gingen alleen al in de eerste twee maanden van het jaar 893 plug-ins van dit model naar het buitenland. Daarmee is de
Mitsubishi Outlander zelfs in de top drie van alle geëxporteerde auto’s terecht gekomen, voor traditioneel populaire exportauto’s als de VW Passat variant. Bijna de helft van de dit jaar geëxporteerde plug-in hybrides is een Outlander. Ook export van de Volvo V60 plug-in vervijfvoudigde. Export van de al langer op de markt zijnde Opel Ampera nam daarmee vergeleken licht toe, waardoor dit model niet meer bovenaan staat zoals in 2018.
 
België grootste markt geworden
De export van gebruikte plug-ins naar België steeg sterk dit jaar, waardoor dit de grootste exportmarkt werd. Vorig jaar was Hongarije dat nog, een land waar aantrekkelijke fiscale regelingen zijn voor plug-in hybrides. Opvallend is dat er in verhouding ook veel auto’s naar Finland en Portugal gaan.
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Grote verschillen in favoriete occasion per regio
 Verkopen plug-in hybrides totaal ingestort
 Nederlandse man kiest vaker voor Plug-in Hybride auto
 Consumenten besteden vanaf 2030 jaarlijks 2,2 biljoen euro aan mobiliteit
 
 
reacties
 
debesteleasedeal.nl  |   | 
27-03-2019
 | 
14:05 uur
Niet verwonderlijk omdat de plug-in hybrides de ideale overgang is naar volledig elektrisch rijden. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en wij adviseren daarom ook eerst te kiezen voor een plug-in hybride ter overbrugging.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10