zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tesla Model X is de EV van het Jaar 2019

Elektrisch rijden bevalt zakelijk rijder

17 januari 2019 - Voor de eerste EV van het Jaar verkiezing is de Tesla Model X als winnaar uit de bus gekomen. Op basis van diverse criteria zijn de beschikbare EV’s getest en beoordeeld. De Tesla Model X mag zich de EV van het Jaar 2019 noemen.

De interesse voor de elektrische auto (EV) is de afgelopen jaren stevig gegroeid. De verkoopcijfers over 2018 laten een verdrievoudiging zien ten opzichte van 2017. Zakelijke rijders geven aan dat het elektrisch rijden goed bevalt en indien mogelijk hebben zij voor hun volgende auto ook interesse in een EV.


De overheid geeft aan dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s verkocht mogen worden. De planning van autofabrikanten staat vol met elektrische auto’s. Echter, wat is op dit moment nu echt de meest complete EV? Zijn ze wel beschikbaar en hoe praktisch zijn zij in het gebruik?
Dat niet elke EV over dezelfde kam geschoren mag worden, is wel gebleken uit het onderzoek naar dé EV van het Jaar 2019. Om dit initiatief kwalitatief vorm te geven, hebben AutoWeek, Eneco eMobility en VZR de handen ineen geslagen.
 
Winnaar
Dinsdag 15 januari is de winnaar, de Tesla Model X, bekend gemaakt bij het Eneco EnergieLab Lab te Vianen. De Tesla Model X is volgens de jury de terechte winnaar. Uit het juryrapport bleek dat vooral de range en de laadsnelheid de sterke eigenschappen van de Tesla Model X zijn. Daarnaast is dit de enige elektrische auto met een groot trekgewicht, te weten 2.268 kg. Het is ook de duurste elektrische auto, maar dit minpunt wordt ruimschoots gecompenseerd aldus de jury. 
 
Achtergrondinformatie EV van het Jaar verkiezing
Alle EV-modellen die het afgelopen jaar beschikbaar waren zijn beoordeeld. Beoordelingscriteria voor de EV van het Jaar verkiezing zijn: actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, registraties, trekgewicht, prijs, gebruiksgemak en rij-eigenschappen. De vakkundige jury bestaat uit Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Joeri van Dam (VZR). In het najaar van 2019 wordt de volgende EV van het jaar benoemd.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Berijders met een elektrische auto verslikken zich in de bijtelling
 Zakelijke rijder vraagt om ‘tussenauto’
 Leaserijder wil binnen drie jaar over op elektrisch
 Automobilisten massaal bereid elektrisch te rijden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10