zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Innovatiekracht bepaalt bestaansrecht organisaties

8 januari 2019 - Ruim 75 procent van de SAP-gebruikers geeft aan meer aandacht aan innovatie te schenken dan drie jaar geleden. Dit blijkt uit trendonderzoek van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP gebruikers.

Met de huidige economische groei die Nederland doormaakt gaat ook bedrijfsgroei harder dan ooit tevoren. Door ontwikkelingen als blockchain en IoT wordt de innovatiekracht van bedrijven steeds belangrijker. Organisaties moeten hiermee aan de slag, anders missen ze de boot. Om innovatie te bewerkstelligen zijn een innovatiecultuur (50 procent) en alignment tussen business en IT (25 procent) cruciaal. SAP-gebruikers geven aan zich met name te focussen op product- en procesinnovatie; marktinnovatie wordt minder belangrijk geacht.



Innovatie is mensenwerk
Omdat innovaties steeds disruptiever worden, is een goede samenwerking tussen business en IT belangrijker dan ooit. De business kan innovaties niet alleen realiseren, IT is hierin een onmisbaar onderdeel, zo stelt 90 procent van de SAP-gebruikers.
Jan Koster, Innovation Principal bij SAP: "Innoveren is mensenwerk. U kunt alles perfect voor elkaar hebben, maar medewerking van mensen blijft cruciaal. Het tastbaar maken van innovaties door middel van design thinking zorgt voor een samenwerking waarin men op een praktische en creatieve manier nieuwe producten en diensten ontwikkelt. Het zorgt ervoor dat mensen in de gelegenheid komen om zich te verplaatsen in de rol van een collega en de problemen die hij in zijn functie tegenkomt."

De juiste methodiek
Om succesvol te innoveren is de keuze voor de juiste methodiek essentieel. Op deze manier ontstaan er duidelijke richtlijnen en krijgt innovatie de aandacht en tijd die het verdient. 36 procent van de SAP-gebruikers hanteert een agile-methodiek binnen de organisatie voor de ontwikkeling van oplossingen en applicaties. Ook ‘continuous delivery’ en ‘rapid application development’ worden ingezet, beiden tien procent.
Mendel Koerts, secretaris van de VNSG focusgroep Strategy Development & Execution: "Innovatie wordt echt een onderdeel van de ondernemingsstrategie. Hiervoor is een samenspel tussen IT en business nodig, want innovaties gaan verder dan IT. Daar moet het bedrijf in faciliteren.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bijna geen bedrijf innoveert nog op eigen houtje
 Tien symptomen van een gezonde bedrijfscultuur
 Innovatie en klantgerichtheid: sleutel voor een succesvolle supply chain-strategie
 Samenwerking blijft de dominante trend in R&D en innovatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10