zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om Android te gebruiken in uw organisatie

11 december 2018 - Gedurende het laatste decennium is het gebruik van Android voor bedrijfsdoeleinden sterk toegenomen. Volgens Statista, had het vorig jaar een marktaandeel van bijna 88 procent, waarmee het wereldwijd de eerste keuze is voor het bedrijfsleven.

Het operating system (OS) is geschikt voor veel organisaties vanwege de diversiteit en de kosten van het platform. Android heeft grote invloed op hoe werknemers wereldwijd functioneren en de vraag naar Android in bedrijven zal naar verwachting dan ook alleen maar groeien.


Het gebruik van Android in het bedrijfsleven is aantrekkelijk. De gebruikelijke legacy systemen raken aan het eind van hun levenscyclus, en Android presenteert dan ook een kosteneffectieve vervanger. Als ondernemingen klaar worden gestoomd voor de nieuwe of verlengde Android uitrol, dan is de vraag wat er nodig is voor een een succesvolle implementatie? En welke voordelen Android biedt aan ondernemingen?
 
Stappen om ondernemingen voor te bereiden voor Android
Voorafgaand aan de implementatie van Android, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:
 
 
 • Voer een audit uit van de bestaande technologieën en beoordeel hoe de nieuwe OS jouw werknemers kan bedienen. Het is belangrijk om te bekijken welke apparaten op dit moment worden gebruikt en identificeer degenen die de klanten bedienen. Zorg ervoor dat alle apparaten verenigbaar met elkaar zijn, dit zal leiden tot ongestoorde bedrijfsactiviteiten, nu en ook in de toekomst.
 • Voer een audit uit van de huidige OS die binnen de organisatie wordt gebruikt, inclusief de codes die worden gebruikt op de huidige apparaten.
 • Doe onderzoek naar welke connectiviteit nodig is voor de OS integratie. Bijvoorbeeld, welke type connectiviteit is nodig om SAP-systemen te ondersteunen? Daag het bedrijf uit door te vragen of dit systeem zal werken met Android. Aangezien er aanpasbare Enterprise Resource Planning (ERP) managementsystemen voor magazijnen op de markt beschikbaar zijn, is het van vitaal belang om na te gaan hoe ondernemingen deze integreren met een nieuwe OS.
 • Denk na over veiligheid wanneer u Android uitrolt en blijf voldoen aan het beleid en de procedures van het bedrijf. Als deze er nog niet zijn, dan is nu het moment om deze te adresseren voordat er een nieuw OS wordt geïmplementeerd. Hierbij hoort ook het checken, updaten en uitrollen van veiligheidsupdates. Een voorbeeld van de onfortuinlijke gevolgen van het niet naleven van cybersecurityrichtlijnen is wat er vorig jaar is gebeurd met de Britse National Health Service.
 • Management API's
  Positief is dat Android een goed aanbod van management API’s aanbiedt die IT-afdelingen in staat zal stellen datalekken te voorkomen. IT-managers kunnen netwerkconfiguraties afdwingen en beleid toepassen om bedrijfsdata te beschermen.
  Het aantal virushackers van Android smartphones en andere apparaten, heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat Android de veiligheid heeft verbeterd. Het huidige Android veiligheidsplatform zorgt ervoor dat apparaten, data en apps veilig zijn door middel van risicobeperking en het versleutelen van apparaten. Bovendien, zorgen management API’s ervoor dat het mogelijk is beleidscontroles af te dwingen bij alle apparaten – erg handig voor het scheiden van persoonlijke en werk gerelateerde data.
  Wanneer een onderneming al het werk achter de schermen heeft gedaan, dan is de implementatie van Android vrij rechtdoorzee. De standaard setup en implementatieopties zorgen ervoor dat bedrijven de controle houden over alle applicaties en data.

  De voordelen van Android voor ondernemingen
  Een belangrijk voordeel van het implementeren van Android zijn betere trainingsopties voor het personeel. Een intuïtief, bekend ontwerp betekent vaak dat wanneer het eenmaal in handen is van de gebruikers, het leren van Android weinig tijd in beslag neemt. Dit leidt tot substantiële besparingen in kosten en tijd. Kortere trainingstijd van personeel geeft retailers daarnaast ook een prestatievoorsprong.
  Een ander belangrijk voordeel heeft te maken met Android’s huidige populariteit. Het merendeel van de gebruikers die werken met Android OS op werk zijn gewend om dit ook in hun persoonlijke leven te doen. Dit maakt de toepassing en gebruik ervan sneller, met name onder Millennials.
  Als het gaat om functionaliteit, dan zijn Android-producten zeer gebruiksvriendelijk in werkomgevingen zoals magazijnen. Android OS en apparaten, die stevig en robuust zijn ontworpen, zijn ook een drijvende kracht achter technologische innovaties in magazijnen zoals het beter vastleggen van data van 2D-cameratechnologie, spraakinvoer en connectiviteit met sensortechnologie.
    
  Samenvattend
  Het Android platform is zich meer gaan richten op de bedrijfsomgeving en zal dat in de toekomst blijven doen. Gedurende het laatste decennium, heeft deze technologie zich verder ontwikkeld met ondernemingen in het achterhoofd. Het toepassen van Android is kosteneffectief, gemakkelijk te implementeren, ondersteunt de trainingsvereisten, voldoet aan veiligheidseisen en is zeer gebruiksvriendelijk. Voorbij zijn de tijden van pijnlijke ervaringen waarbij u buigend over een green-screen computer cruciale data voor een volgende businessorder probeert te lezen.

   
   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
   Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
   Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Recordhoeveelheid nieuwe Android malware
   Mobile app op zijn retour
   Vijf Android Wear apps die straks op iedere smartwatch staan
   Android komt naar Windows
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  advertorial
  A life changing event
  Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
  Lees verder
  Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
  Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
  Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
  reacties
  Werk beďnvloedt privéleven negatief  (1) 
  Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers (1) 
  Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
  Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
  Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
  Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
  Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
  top10
  Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
  Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
  Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
  Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
  'Er is een cyberoorlog gaande'
  Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
  Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogramma’s
  Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
  Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
  Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
  meer top 10