zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om Android te gebruiken in uw organisatie

11 december 2018 - Gedurende het laatste decennium is het gebruik van Android voor bedrijfsdoeleinden sterk toegenomen. Volgens Statista, had het vorig jaar een marktaandeel van bijna 88 procent, waarmee het wereldwijd de eerste keuze is voor het bedrijfsleven.

Het operating system (OS) is geschikt voor veel organisaties vanwege de diversiteit en de kosten van het platform. Android heeft grote invloed op hoe werknemers wereldwijd functioneren en de vraag naar Android in bedrijven zal naar verwachting dan ook alleen maar groeien.


Het gebruik van Android in het bedrijfsleven is aantrekkelijk. De gebruikelijke legacy systemen raken aan het eind van hun levenscyclus, en Android presenteert dan ook een kosteneffectieve vervanger. Als ondernemingen klaar worden gestoomd voor de nieuwe of verlengde Android uitrol, dan is de vraag wat er nodig is voor een een succesvolle implementatie? En welke voordelen Android biedt aan ondernemingen?
 
Stappen om ondernemingen voor te bereiden voor Android
Voorafgaand aan de implementatie van Android, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:
 
 
 • Voer een audit uit van de bestaande technologieën en beoordeel hoe de nieuwe OS jouw werknemers kan bedienen. Het is belangrijk om te bekijken welke apparaten op dit moment worden gebruikt en identificeer degenen die de klanten bedienen. Zorg ervoor dat alle apparaten verenigbaar met elkaar zijn, dit zal leiden tot ongestoorde bedrijfsactiviteiten, nu en ook in de toekomst.
 • Voer een audit uit van de huidige OS die binnen de organisatie wordt gebruikt, inclusief de codes die worden gebruikt op de huidige apparaten.
 • Doe onderzoek naar welke connectiviteit nodig is voor de OS integratie. Bijvoorbeeld, welke type connectiviteit is nodig om SAP-systemen te ondersteunen? Daag het bedrijf uit door te vragen of dit systeem zal werken met Android. Aangezien er aanpasbare Enterprise Resource Planning (ERP) managementsystemen voor magazijnen op de markt beschikbaar zijn, is het van vitaal belang om na te gaan hoe ondernemingen deze integreren met een nieuwe OS.
 • Denk na over veiligheid wanneer u Android uitrolt en blijf voldoen aan het beleid en de procedures van het bedrijf. Als deze er nog niet zijn, dan is nu het moment om deze te adresseren voordat er een nieuw OS wordt geïmplementeerd. Hierbij hoort ook het checken, updaten en uitrollen van veiligheidsupdates. Een voorbeeld van de onfortuinlijke gevolgen van het niet naleven van cybersecurityrichtlijnen is wat er vorig jaar is gebeurd met de Britse National Health Service.
 • Management API's
  Positief is dat Android een goed aanbod van management API’s aanbiedt die IT-afdelingen in staat zal stellen datalekken te voorkomen. IT-managers kunnen netwerkconfiguraties afdwingen en beleid toepassen om bedrijfsdata te beschermen.
  Het aantal virushackers van Android smartphones en andere apparaten, heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat Android de veiligheid heeft verbeterd. Het huidige Android veiligheidsplatform zorgt ervoor dat apparaten, data en apps veilig zijn door middel van risicobeperking en het versleutelen van apparaten. Bovendien, zorgen management API’s ervoor dat het mogelijk is beleidscontroles af te dwingen bij alle apparaten – erg handig voor het scheiden van persoonlijke en werk gerelateerde data.
  Wanneer een onderneming al het werk achter de schermen heeft gedaan, dan is de implementatie van Android vrij rechtdoorzee. De standaard setup en implementatieopties zorgen ervoor dat bedrijven de controle houden over alle applicaties en data.

  De voordelen van Android voor ondernemingen
  Een belangrijk voordeel van het implementeren van Android zijn betere trainingsopties voor het personeel. Een intuïtief, bekend ontwerp betekent vaak dat wanneer het eenmaal in handen is van de gebruikers, het leren van Android weinig tijd in beslag neemt. Dit leidt tot substantiële besparingen in kosten en tijd. Kortere trainingstijd van personeel geeft retailers daarnaast ook een prestatievoorsprong.
  Een ander belangrijk voordeel heeft te maken met Android’s huidige populariteit. Het merendeel van de gebruikers die werken met Android OS op werk zijn gewend om dit ook in hun persoonlijke leven te doen. Dit maakt de toepassing en gebruik ervan sneller, met name onder Millennials.
  Als het gaat om functionaliteit, dan zijn Android-producten zeer gebruiksvriendelijk in werkomgevingen zoals magazijnen. Android OS en apparaten, die stevig en robuust zijn ontworpen, zijn ook een drijvende kracht achter technologische innovaties in magazijnen zoals het beter vastleggen van data van 2D-cameratechnologie, spraakinvoer en connectiviteit met sensortechnologie.
    
  Samenvattend
  Het Android platform is zich meer gaan richten op de bedrijfsomgeving en zal dat in de toekomst blijven doen. Gedurende het laatste decennium, heeft deze technologie zich verder ontwikkeld met ondernemingen in het achterhoofd. Het toepassen van Android is kosteneffectief, gemakkelijk te implementeren, ondersteunt de trainingsvereisten, voldoet aan veiligheidseisen en is zeer gebruiksvriendelijk. Voorbij zijn de tijden van pijnlijke ervaringen waarbij u buigend over een green-screen computer cruciale data voor een volgende businessorder probeert te lezen.

   
   

   
   Doorsturen   Reageer  

   

  Laatste nieuws

   Autoverzekering: persoonsgebonden of voertuiggebonden?
   Jongeren verwachten inkomensstijging van 175 euro per maand
   Helft medewerkers voelt zich niet gehoord door management
   

  Gerelateerde nieuwsitems

   Recordhoeveelheid nieuwe Android malware
   Mobile app op zijn retour
   Vijf Android Wear apps die straks op iedere smartwatch staan
   Android komt naar Windows
   
   
  reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  REAGEREN

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
  Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
  Kantoor inrichten is maatwerk
  Autoverzekering: persoonsgebonden of voertuiggebonden?
  reacties
  Controleren loonstrook blijkt ingewikkeld  (1) 
  Hoeveel van uw eerste maandsalaris geeft u uit aan afval? (1) 
  Occasionmarkt 2019: online en transparant (1) 
  Werknemer heeft geen idee van bedrijfsdoelstellingen (1) 
  Wat is de beste manier om nieuwe klanten te werven? (2) 
  Welke tech-trends staan ons in 2019 te wachten? (1) 
  Smartphonegebruik achter het stuur: 94 procent vindt het onverantwoord (2) 
  top10
  'Huizenprijzen stijgen tot 2021 door, aantal woningverkopen blijft dalen'
  Controleren loonstrook blijkt ingewikkeld
  Klimaatakkoord bedreigt bedrijven in energiesector
  Helft medewerkers voelt zich niet gehoord door management
  Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen?
  Hoeveel van uw eerste maandsalaris geeft u uit aan afval?
  Bezettingsgraad en verhuurtermijn huurauto’s groeit
  Occasionmarkt 2019: online en transparant
  Onbekende cyberaanval is de grootste vrees voor 2019 van IT-beslissers
  Tesla Model X is de EV van het Jaar 2019
  meer top 10