zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om Android te gebruiken in uw organisatie

11 december 2018 - Gedurende het laatste decennium is het gebruik van Android voor bedrijfsdoeleinden sterk toegenomen. Volgens Statista, had het vorig jaar een marktaandeel van bijna 88 procent, waarmee het wereldwijd de eerste keuze is voor het bedrijfsleven.

Het operating system (OS) is geschikt voor veel organisaties vanwege de diversiteit en de kosten van het platform. Android heeft grote invloed op hoe werknemers wereldwijd functioneren en de vraag naar Android in bedrijven zal naar verwachting dan ook alleen maar groeien.


Het gebruik van Android in het bedrijfsleven is aantrekkelijk. De gebruikelijke legacy systemen raken aan het eind van hun levenscyclus, en Android presenteert dan ook een kosteneffectieve vervanger. Als ondernemingen klaar worden gestoomd voor de nieuwe of verlengde Android uitrol, dan is de vraag wat er nodig is voor een een succesvolle implementatie? En welke voordelen Android biedt aan ondernemingen?
 
Stappen om ondernemingen voor te bereiden voor Android
Voorafgaand aan de implementatie van Android, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:
 
 
  • Voer een audit uit van de bestaande technologieën en beoordeel hoe de nieuwe OS jouw werknemers kan bedienen. Het is belangrijk om te bekijken welke apparaten op dit moment worden gebruikt en identificeer degenen die de klanten bedienen. Zorg ervoor dat alle apparaten verenigbaar met elkaar zijn, dit zal leiden tot ongestoorde bedrijfsactiviteiten, nu en ook in de toekomst.
  • Voer een audit uit van de huidige OS die binnen de organisatie wordt gebruikt, inclusief de codes die worden gebruikt op de huidige apparaten.
  • Doe onderzoek naar welke connectiviteit nodig is voor de OS integratie. Bijvoorbeeld, welke type connectiviteit is nodig om SAP-systemen te ondersteunen? Daag het bedrijf uit door te vragen of dit systeem zal werken met Android. Aangezien er aanpasbare Enterprise Resource Planning (ERP) managementsystemen voor magazijnen op de markt beschikbaar zijn, is het van vitaal belang om na te gaan hoe ondernemingen deze integreren met een nieuwe OS.
  • Denk na over veiligheid wanneer u Android uitrolt en blijf voldoen aan het beleid en de procedures van het bedrijf. Als deze er nog niet zijn, dan is nu het moment om deze te adresseren voordat er een nieuw OS wordt geïmplementeerd. Hierbij hoort ook het checken, updaten en uitrollen van veiligheidsupdates. Een voorbeeld van de onfortuinlijke gevolgen van het niet naleven van cybersecurityrichtlijnen is wat er vorig jaar is gebeurd met de Britse National Health Service.
  • Management API's
    Positief is dat Android een goed aanbod van management API’s aanbiedt die IT-afdelingen in staat zal stellen datalekken te voorkomen. IT-managers kunnen netwerkconfiguraties afdwingen en beleid toepassen om bedrijfsdata te beschermen.
    Het aantal virushackers van Android smartphones en andere apparaten, heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat Android de veiligheid heeft verbeterd. Het huidige Android veiligheidsplatform zorgt ervoor dat apparaten, data en apps veilig zijn door middel van risicobeperking en het versleutelen van apparaten. Bovendien, zorgen management API’s ervoor dat het mogelijk is beleidscontroles af te dwingen bij alle apparaten – erg handig voor het scheiden van persoonlijke en werk gerelateerde data.
    Wanneer een onderneming al het werk achter de schermen heeft gedaan, dan is de implementatie van Android vrij rechtdoorzee. De standaard setup en implementatieopties zorgen ervoor dat bedrijven de controle houden over alle applicaties en data.

    De voordelen van Android voor ondernemingen
    Een belangrijk voordeel van het implementeren van Android zijn betere trainingsopties voor het personeel. Een intuïtief, bekend ontwerp betekent vaak dat wanneer het eenmaal in handen is van de gebruikers, het leren van Android weinig tijd in beslag neemt. Dit leidt tot substantiële besparingen in kosten en tijd. Kortere trainingstijd van personeel geeft retailers daarnaast ook een prestatievoorsprong.
    Een ander belangrijk voordeel heeft te maken met Android’s huidige populariteit. Het merendeel van de gebruikers die werken met Android OS op werk zijn gewend om dit ook in hun persoonlijke leven te doen. Dit maakt de toepassing en gebruik ervan sneller, met name onder Millennials.
    Als het gaat om functionaliteit, dan zijn Android-producten zeer gebruiksvriendelijk in werkomgevingen zoals magazijnen. Android OS en apparaten, die stevig en robuust zijn ontworpen, zijn ook een drijvende kracht achter technologische innovaties in magazijnen zoals het beter vastleggen van data van 2D-cameratechnologie, spraakinvoer en connectiviteit met sensortechnologie.
      
    Samenvattend
    Het Android platform is zich meer gaan richten op de bedrijfsomgeving en zal dat in de toekomst blijven doen. Gedurende het laatste decennium, heeft deze technologie zich verder ontwikkeld met ondernemingen in het achterhoofd. Het toepassen van Android is kosteneffectief, gemakkelijk te implementeren, ondersteunt de trainingsvereisten, voldoet aan veiligheidseisen en is zeer gebruiksvriendelijk. Voorbij zijn de tijden van pijnlijke ervaringen waarbij u buigend over een green-screen computer cruciale data voor een volgende businessorder probeert te lezen.

     
     

     
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     

    Gerelateerde nieuwsitems

     Recordhoeveelheid nieuwe Android malware
     Mobile app op zijn retour
     Vijf Android Wear apps die straks op iedere smartwatch staan
     Android komt naar Windows
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10