zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf Android Wear apps die straks op iedere smartwatch staan

23 juli 2014 - Net als Google Glass lijken we in de toekomst niet meer om de smartwatch heen te kunnen. Het lijkt hét device te worden waar we de komende jaren serieus rekening mee moeten houden. Hoewel Apple binnen niet al te lange tijd met de iWatch lijkt te komen, heeft Google zich al op deze markt begeven.

De Samsung Gear is tot nu toe de bekendste smartwatch. De nieuwste variant, Samsung Gear Live, draait op Android Wear. Dit is een besturingssysteem van Google dat gericht is op wearables. Voorlopig ligt de focus vooral op smartwatches. Het systeem laat uw smartwatch verbinden met uw telefoon. Android Wear biedt software-ontwikkelaars de kans om smartwatch apps te maken.Direct toegang
Tot voor kort was het redelijk lastig om apps te starten vanaf de smartwatch doordat er nog geen echte applicatie launcher was. De Franse ontwikkelaar Nicolas Pomepuy heeft echter de Wear Mini Launcher gelanceerd. De launcher wordt geopend door op het scherm van het Wear-apparaat van linksboven naar rechtsonder te vegen. Vanaf hier heeft u direct toegang tot alle aanwezige apps, en kunt u de gewenste app openen.

Nieuwe toepassingen
Voor bedrijven en ontwikkelaars brengt Android Wear tal van nieuwe toepassingen met zich mee. Het is voor velen echter nog de vraag waar de echte toegevoegde waarde inzit. Welke app gaat ervoor zorgen dat we niet meer om de Smartwatch heen kunnen? Om een idee te geven zet Appyourservice.nl vijf Android Wear apps op een rij.

1. Google Keep
Google Keep is de ideale notitie app en is zeer geschikt voor Android Wear. Door slechts take a note uit te spreken, kunt u een nieuwe notitie toevoegen. Google Keep is ook op de smartphone te installeren waardoor de onderlinge integratie soepel verloopt. Daarnaast kunt u gemakkelijk een herinnering instellen voor een notitie waarna u een alert bericht ontvangt op het juiste moment.

2. Google Hangouts
Google Hangout zal bij de meeste mensen al bekend zijn. Hiermee kunt u live videogesprekken voeren met anderen. Via de smartwatch kunt u heel gemakkelijk zo’n gesprek starten of beantwoorden. U krijgt automatisch een melding op uw pols wanneer u een inkomend gesprek hebt.
Ook hier werkt de integratie tussen smartphone en smartwatch weer perfect.

3. The Guardian
Het wachten is nog op de eerste Nederlandse krant, maar The Guardian heeft als één van de eerste kranten een smartwatch app. U krijgt op uw horloge headlines van breaking news te zien. Daarbij heeft u  de mogelijkheid om dit artikel online te delen. Deze functie lijkt echter niet heel gebruiksvriendelijk te zijn. Tot slot is er de mogelijkheid om het bericht op te slaan via de functie Read it later.

4. Level Money
LevelMoney is een persoonlijke finance app die u in staat stelt uw financiele zaken in de gaten te houden. Door uw bankgegevens te koppelen aan uw Android app houdt hij automatisch uw saldo bij en heeft u inzicht hoeveel u per dag, week of maand kan uitgeven.

5. Weather
Natuurlijk kan een weer app niet ontbreken. Deze app laat direct op uw pols zien wat het huidige weer is en geeft alerts af als het bijvoorbeeld gaat regenen. Daarnaast kunt u uitgebreide weersverwachtingen zien door simpel over de app heen te vegen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlands bedrijfsleven loopt voorop met virtuele apps en desktops
 Vijf onmisbare apps voor onderweg
 Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS
 Mobiele apps steeds vaker geblokkeerd door werkgever
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10