zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-leiders doen beroep op onderwijsminister

3 december 2018 - De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Niet alleen in het kader van technologievaardige burgers, ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist.

Directeur-initiatiefnemer Ronilla Snellen van Stichting FutureNL en KPN-CIO Bouke Hoving vragen onderwijsminister Arie Slob vol in te zetten op digitale vaardigheden op school. Daarbij worden ze gesteund door 130 hoge Nederlandse IT-functionarissen.


 
Digitale onderwijsmissie
Stichting FutureNL zorgt dat jonge mensen opgeleid worden voor de beroepen en maatschappij van de toekomst, niet voor die van het verleden. Tijdens het openingsdiner van CIODAY2018, de jaarlijkse bijeenkomst van zo’n 800 Nederlandse chief information officers (CIO’s) en andere hoge IT-functionarissen, betuigden ruim 130 Nederlandse CIO’s, CDO’s en IT-industrieleiders maandagavond hun steun aan de digitale onderwijsmissie.
 
Ambassadeurschap
Stichtingsdirecteur Ronilla Snellen en de vorig jaar tot CIO of the Year uitgeroepen Bouke Hoving riepen de Nederlandse IT-leiderscommunity op om collega-CxO‘s te enthousiasmeren voor het ambassadeurschap richting de directies van de scholen van hun kinderen, het verkrijgen van de benodigde laptops, en het tekenen van de gezamenlijke brief naar de minister. Daaraan werd massaal gehoor gegeven.
 "Geweldig dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren," aldus Snellen. "Dat een dergelijk appèl ondersteund wordt door zoveel toonaangevende Nederlandse bedrijven en leiders maakt absoluut indruk."
 
Digitale versnelling
KPN-CIO Bouke Hoving stelde dat we als Nederland onze kans om digitaal en technologisch te kunnen versnellen beperken, wanneer we de digitale vaardigheid in het onderwijs niet serieus nemen. "De overheid moet met behulp van het bedrijfsleven het laatste zetje gaan geven om de adoptiegraad te verhogen en de boel echt op gang brengen."

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 EdTech sector staat nog in de kinderschoenen
 ICT'ers: maak ICT een verplicht vak op school
 Studenten geven universiteiten onvoldoende voor digitale ervaring
 Nationale DenkTank 2015 over 'Het Leren van de Toekomst' van start
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10