zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Professional vindt eigen baan moeilijker dan die van ouders

19 november 2018 - De meerderheid van de Nederlandse professionals (55 procent) vindt dat hun baan moeilijker is dan de baan van hun ouders is of was. Met name mannen (62 procent) en starters op de arbeidsmarkt (62 procent) ervaren de grootste verschillen.

Dit blijkt uit onderzoek van LinkedIn onder ruim 1.000 Nederlanders (N=1.003) naar de evolutie van werk, dat uitgevoerd is in het kader van de zesde Bring In Your Parents Day. Een initiatief van LinkedIn om de generatiekloof tussen ouders en kinderen te overbruggen.



Verschil in vaardigheden
Dat die kloof er tussen kind en ouder is blijkt ook uit de vaardigheden die nodig zijn om een beroep uit te oefenen. Volgens het onderzoek zijn deze sterk veranderd. 77 procent van de Nederlandse professionals geeft namelijk aan dat de benodigde skills anders zijn dan die bij vorige generaties.
Volgens 44 procent is de kloof er vooral wanneer het gaat om digitale handigheid (email, Microsoft Office, sociale media) van de oudere en de jongere generatie. Bijna een kwart schrijft het toe aan harde vaardigheden (cloud computing, mobiele- en webontwikkelingen) en twintig procent zegt dat het vooral zachte vaardigheden zijn waarin de grote verschillen zitten, zoals communicatie, de manier van samenwerken en timemanagement.
 
Veranderende werkomgeving nadelig voor ‘senior’ professionals
En ook in de werkomgeving zijn er verschillen tussen ‘toen’ en ‘nu’. 71 procent van de Nederlandse professionals vindt dat hun werkomgeving in de looptijd van hun carrière is veranderd. En hoewel 57 procent van de jonge professionals tot 23 jaar aangeeft snel afgeleid te zijn in een open kantoorruimte, zegt 70 procent tegelijkertijd dat ze in een open ruimte wel het meest productief zijn. Dit in tegenstelling tot meer ervaren en senior professionals die daar slechter bij gedijen: 60 procent daarvan is niet productief in de kantoorjungle. 
Tijd voor een metamorfose van het kantoor? Twee op de drie Nederlandse professionals zegt dat de inrichting van een kantoor directe impact heeft op werkprestaties.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Detacheerders hebben verbindende rol bij tegengaan onbenut potentieel arbeidsmarkt
 Aanbod artistieke beroepen blijft ver achter bij de vraag
 Gebrek personeel in zorg en techniek stuwt salarissen omhoog
 De acht meest toekomstbestendige banen van Nederland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10