zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Over duurzaamheid gesproken

6 november 2018 - Tijdens Dutch Solutions to Global Solutions en andere evenementen bij het Venture Café in Rotterdam, vindt u elke keer diverse leidinggevenden uit het bedrijfsleven. Vorige week werd hen gevraagd wat zij van het duurzaamheidsvraagstuk vinden.

Johan de Vries die zich zorgen maakt om plastic en op dit moment CFO is van een fonds dat in groene bedrijven investeert, werd geïnterviewd.  


"U zult verbaasd zijn hoeveel plastic er in de oceanen terechtkomt. Het kan niet zo zijn dat er niets gedaan wordt met de plastic soep die steeds groter wordt. Gelukkig zijn er een aantal initiatieven waarmee dit probleem steeds beter op de agenda wordt gezet. The Ocean Cleanup is daar een goed voorbeeld, zij bedenken slimme technologieën om plastic mee op te ruimen en zijn hier al concreet mee bezig," zegt de Vries.
 
The Ocean Cleanup
The Ocean Cleanup is een project waar al in 1994 over na is gedacht door een milieuactivist en uitvinder uit Nederland. Boyan Slat heeft in 2012 een installatie met drijvende armen ontworpen en deze op verschillende plaatsen in zee gezet. De stroming van het water heeft het plastic opgevangen en daarna opgeslagen in een tanker. Door middel van een stichting is het idee ontstaan om hier meer mee te doen, na een speech bij TEDxDelft is er meer aandacht voor het project gekomen en heeft men twee miljoen dollar met crowdfunding opgehaald. In 2016 werd een prototype bij de kust van Scheveningen geplaatst en in 2017 maakte de organisatie bekend dat er al 35 miljoen euro was opgehaald. Na 5 jaar testen is The Ocean Cleanup in september dit jaar begonnen bij de Great Pacific Garbage Patch met het opruimen van plastic.
 
Stap voor stap naar een betere wereld
"Ook plastic disposables zullen steeds verder naar de achtergrond verdwijnen, de komende jaren zal dit steeds meer naar biologisch afbreekbare disposables van suikerriet en composteerbare alternatieven verschuiven. Ook ziet u er op Europees wetgeving wordt gemaakt om dit soort zaken te veranderen. Op ons kantoor zijn wij zelf alvast gestart, wij gebruiken biologisch afbreekbare koffiebekers. Dit zijn precies de initiatieven waarmee toekomstige cleanups niet meer nodig zijn," zegt de Vries.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aantal zoekopdrachten naar ‘groene’ banen neemt toe
 Datacenters helpen de energietransitie te versnellen
 Duurzaamheid op het werk loopt flink achter
 Als kleine organisatie duurzaam ondernemen: vijf tips
 
 
reacties
 
Kasper  |   | 
6-11-2018
 | 
12:11 uur
Het word hoog tijd dat we het plastic in de oceanen gaan aanpakken. Die grote stukken plastic zien er naar uit en levert menig hart verscheurende foto op.
Het plastic dat het gevaarlijkst is zijn de deeltjes die zo klein zijn dat je ze niet ziet. Deze gaan namelijk door de kieuwen van de vissen waar ze allerlei gifstoffen achterlaten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10