zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes tips om te besparen op printkosten

29 oktober 2018 - Printkosten, vrijwel iedere organisatie heeft ze. Het is tevens een kostenpost die niet heel erg opvalt in het geheel. Vaak komt onder kantoorkosten te staan. 

En dus heeft Frank Oorthuizen van goedkoopprinten.nl  besloten een aantal tips te geven om inzicht te geven hoe u kunt besparen op printkosten.



Tip 1: Niet printen
Oorthuizen: " Laten we beginnen met een makkelijk inkopper: niet printen! Hoe vaak komt het niet voor de u wat uitgeprint hebt waarvan u naderhand denk. Het was niet echt nodig om dat uit te printen. Gaat u bijvoorbeeld met een collega in overleg en hebt u wat voorbereid. Wellicht is het dan een goed idee om de laptop of de computer te gebruiken. En print u nog steeds w inkoopfacturen uit om ze vervolgens in een map te doen. Dit kunt u ook vrij makkelijk digitaliseren."
 
Tip 2: Dubbelzijdig printen
Oorthuizen: "Het overgrote deel van de prints wordt enkelzijdig gedaan. En dat is zonde want op het moment dat u dubbelzijdig print dan scheelt dit gewoon de helft van uw printpapier. Niet dat printpapier enorme investeringen met zich mee brengen maar alle kleine beetjes helpen. En, wellicht nog veel belangrijker: u helpt het milieu een handje."

Tip 3: Printerinstellingen aanpassen
Oorthuizen: "Wist u  dat u enorm veel printinkt kunt besparen door simpelweg een aantal instellingen op de printer te wijzigen. Dit geldt zeker voor de wat kleinere printers. Zo kunt u, afhankelijk van het type printer, instellen wat de kwaliteit van de print moet zijn. Van fotopapiersoort tot snel concept en alles wat er tussenin zit. Als u continu kiest voor fotopapiersoort dan zijn uw cartridges snel leeg. Terwijl het vaak niet enorm belangrijk is wat de kwaliteit van de print is. Zolang het maar goed leesbaar is. Kijk dus eens naar deze instellingen op de printer. U zult zien dat ze standaard niet op de meest voordelige stand ingesteld staan. Drie  keer raden waarom dit is."
 
Tip 4: Regelmatig de printer schoonmaken
Oorthuizen: "Hebt u een inktjetprinter dan is het belangrijk om printkoppen schoon te maken. Doet u dit niet dan kan het gebeuren dat de printkop verstopt raakt waardoor u niet meer goed kunt printen. Dit kan het geval zijn op het moment dat u een print maakt en er wordt niets afgedrukt op het papier. In dat geval is de printkop verstopt. Ook kan het voorkomen dat u alleen strepen op de print ziet. Ook in dat geval is de printkop gedeeltelijk verstopt. Op het moment dat u uw printkop(pen) regelmatig schoonmaakt dan zal dit niet zo snel gebeuren."
 
Tip 5: Goedkopere cartridges kopen
HP, Epson, Brother en Canon: zomaar wat merken die hun eigen cartridges hebben. Maar wist u ook dat er veel alternatieven zijn voor deze merken. En laat deze alternatieven nu ook meteen een stuk goedkoper zijn.
 
Tip 6: De cartridge laten bijvullen
Oorthuizen: "Op het moment dat de cartridge leeg is kopen we vaak gewoon een nieuwe cartridge. Maar wist u ook dat u uw cartridge ook gewoon weer bij kunt vullen? Niet dat dit oneindig kan maar toch zeker wel een aantal keer. Hiermee bespaart u redelijk wat want u hoeft niet de cartridge te kopen."
 


Bron: Goedkoop Printen
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer kan nog steeds niet zonder papier
 Voorkom dat de printer het lek is binnen de organisatie
 Duurzaamheid op het werk loopt flink achter
 Bedrijfsleven heeft geen inzicht in printgedrag en -kosten
 
 
reacties
 
Cartridge inleveren  |   | 
30-04-2020
 | 
15:29 uur
Kosten kan je ook besparen door oude cartridges weer in te leveren en daar een vergoeding voor krijgen. Tevens goed voor het milieu!
Jasper  |   | 
17-12-2021
 | 
11:00 uur
'hebt u een inktjetprinter dan is het belangrijk om printkoppen schoon te maken. Doet u dit niet dan kan het gebeuren dat de printkop verstopt raakt waardoor u niet meer goed kunt printen.'

Dit gebeurt altijd automatisch door de printer bij opstarten en afsluiten..
Inktcartridges & Toners  |   | 
29-12-2021
 | 
23:57 uur
En wat dachten we van overstappen naar Eco-vriendelijke alternatieven zoals de Epson EcoTank en HP InkTank printers?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10