zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft werknemers gestrest door verandering in organisatie

18 oktober 2018 - De helft van de Nederlandse werknemers ervaart wel eens stress door voortdurende veranderingen in de organisatie. Vier op de tien werknemers wordt zelfs onverschillig als er voortdurend veranderingen plaatsvinden, zo blijkt uit onderzoek van FYNCH.

FYNCH-oprichter Edwin Hansma, een specialist in gedragsverandering binnen organisaties, stelt dat dit een zorgwekkende ontwikkeling is en werkgevers nu in actie moeten komen.


 Hansma: "Dat drie op de vier werknemers niet uitkijkt naar verandering, is een goede voorspeller van de hoeveelheid werkstress in Nederland. De komende tijd zullen banen en organisaties namelijk blijven veranderen: verandering is in dit tijdperk de enige constante. Als een industrie niet ontwricht wordt door nieuwe technologie, dan stippelt een nieuwe manager wel een nieuwe koers uit. Dat vraagt van managers om veranderingen samen met werknemers te ontwikkelen, in plaats van nieuwe plannen over een organisatie uit te storten."
 
Onverschillige werknemer bijna niet te redden
Iets meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) geeft aan wel eens gestrest te zijn door voortdurende veranderingen binnen een organisatie. De helft van de werknemers tot vijfendertig jaar heeft hier last van; bij oudere werknemers is dit maar liefst zestig procent. Ook lager opgeleiden geven aan vaker (60 procent) last te hebben van stress door verandering dan hoger opgeleiden (50 procent).
Hansma: "Verandering leidt tot werkstress, zoveel is duidelijk. Zorgwekkender is dat meer dan vier op de tien Nederlanders aangeeft zelfs onverschillig te worden als er voortdurende veranderingen zijn in een organisatie. Wie onverschillig wordt, verliest elk perspectief en is bijna niet meer aan boord te krijgen. Werk aan de winkel voor managers en leidinggevenden: zij moeten hun mensen leren om te leren, zodat ze klaar voor een toekomst (vol verandering) worden."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Cultuurverandering grootste struikelblok voor managers bij AVG-compliance
 Projectmanagement: het kan er nog wel even bij!
 Werknemer heeft behoefte aan andere werkomgeving
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10