zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer heeft behoefte aan andere werkomgeving

3 mei 2017 - Volgens het meest recente onderzoek van Regus heeft bijna de helft van de Nederlandse werknemers (47 procent) behoefte aan een verandering van werkomgeving.

Regus vroeg ruim 500 professionals in Nederland waarom steeds meer mensen er volgens hen voor kiezen om op afstand te werken. Volgens 48 procent vergroot dit niet alleen de productiviteit, maar het zorgt er bovendien voor dat zij zich beter kunnen concentreren. Mobiele werknemers kunnen in een andere werkomgeving ongestoord werken en focussen, zonder dat zij worden afgeleid door collega’s of telefoontjes. Flexibel werken zorgt ook voor een verbetering van het woon-werkverkeer (55 procent), omdat mensen die op afstand werken minder tijd kwijt zijn aan reizen. Niet alleen kunnen ze volle treinen vermijden, maar bovendien meer tijd doorbrengen met hun gezin na een drukke werkdag (27 procent).



Belangrijkste bevindingen
 
  • 44 procent van de Nederlandse professionals zegt dat ze dankzij werken op afstand dichter bij (potentiële) klanten kunnen zijn voor belangrijke afspraken.
  • 33 procent van de managers in Nederland geeft aan dat ze hun teams het komende jaar 1 tot 2 dagen per week op afstand willen laten werken.
  • dertien procent zou werknemers willen toestaan de hele week op afstand te werken.

Positieve invloed
Patrick Bakker, CEO Northern, Western & Eastern Europe van Regus: "Er wordt altijd van uitgegaan dat managers hun werknemers niet graag op afstand laten werken. Het is dan ook verrassend dat managers zich tegelijkertijd bewust zijn van de positieve invloed van werken op afstand. Door mobiel te werken, ook al is het maar een paar dagen per week, worden werknemers productiever en zitten ze beter in hun vel. Een ander argument om mobiel te werken is dat bedrijven zo een breder bereik hebben. Als een organisatie groeit is het belangrijk om dicht bij bestaande en potentiële klanten te zitten, maar dat is doorgaans kostbaar. Dankzij flexibel werken kunnen bedrijven aanwezig zijn op verschillende locaties, bijvoorbeeld voor afspraken met potentiële klanten of nieuwe leveranciers, zonder dat dit veel geld kost."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Blijf flexibel: creëer een millennial-proof werkomgeving
 2017: het jaar van de flexibele werkplek
 Meer flexibiliteit en aandacht werk-privébalans
 49 procent werkt op afstand
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10