zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cybersecuritytalent pakt digitale handschoen op

9 oktober 2018 - Het belang van goede cybersecurity opleidingen en het aantrekken, ontwikkelen en behouden van cybersecurity talent stond centraal op de laatste dag van CSW Congress & Expo, het afsluitende evenement van de Cyber Security Week die vorige week in Den Haag plaatsvond.  

Werkgevers, cyberprofessionals, het onderwijsveld en studenten ontmoetten elkaar tijdens een stage- en banenmarkt en een Cyber Security Next Gen!-sessie met aanstormend cybersecuritytalent.


De dag werd geopend door Inge Philips, partner Cyber Risk Services bij Deloitte. In haar inspirerende keynote voor werkgevers en opleiders ging ze in op de noodzaak van diversiteit in kennis en het belang van samenwerking tussen bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen. Ze eindigde met de oneliner: "Nobody’s safe until everybody’s safe."
 
Talent opleiden, aantrekken en behouden
Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal van de gemeente Den Haag stelde dat het belangrijk is om meer talent op te leiden, aan te trekken en te behouden. Verder benadrukte ze dat cyberveiligheid een basisvaardigheid zou moeten zijn, zoals basisscholieren over verkeersveiligheid leren.
Directeur-generaal Hoger Onderwijs van het Ministerie van OCW Marcelis Boereboom betoogde  dat er door de overheid "in de volle breedte geïnvesteerd moet worden, zowel in het onderwijs om aansluiting bij ontwikkelingen in het bedrijfsleven te maken, als in de wetenschap om nieuwe grenzen te verkennen en te verleggen."
 
Jong talent
Tijdens een stage- en banenmarkt werden studenten Forensische ICT in contact gebracht met cybersecurity bedrijven.
De Cyber Security Next Gen!-bijeenkomst ging o.a. in op het misbruik van cloudservices voor malware en bevatte een interactieve paneldiscussie met officier van justitie cyber security Lodewijk van Zwieten; Douwe Mik, partner cyber security van EY; en Nander Hokwerda, CTO van HackersHub.
Verder waren er uitdagende mini-workshops met cybersecurity-experts van RedSocks Security, Thales, EY, Compumatica, Strict, iGem TU Delft, HackersHub, Justice in Practice waarin 150 cybersecuritystudenten uit MBO en WO vanuit het hele land werkten aan een veiliger Nederland.

Afsluitend
Al met al kijkt de organisatie met een zeer tevreden gevoel terug op deze editie van de Cyber Security Week. Richard Franken, algemeen directeur van The Hague Security Delta stelt namens de gehele organisatie: "Het is mooi om te zien dat we in samenwerking met 130 partners uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid, een evenement hebben neergezet waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Er zijn kennis en ervaringen uitgewisseld, nieuwe relaties gelegd en jong talent is geënthousiasmeerd voor een carrière in het cyberdomein. De Cyber Security Week bleek wederom dé plek om te ervaren hoe in Nederland (inter)nationaal samen wordt gewerkt aan een veilige cyberwereld. Together we secure the future!"
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Maak kennis met de meest veelbelovende fintech en cybersecurity startups
 Helft grote bedrijven heeft zorgen over eigen cybersecurity
 IT-beslissers zien Artificial Intelligence als silver bullet tegen cybersecurity-uitdagingen
 Run op security-specialisten door cyberaanvallen en GDPR
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10