zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vraag naar dataspecialisten verdubbeld

17 juli 2018 - De laatste drie jaar is het aantal dataspecialisten zo goed als verdubbeld. Stonden er in het derde kwartaal van 2015 nog grofweg 1100 vacatures online voor dataspecialisten, zijn dat er nu al meer dan 1900.

In een groot gedeelte van deze vacatures wordt gevraagd naar ‘BI & Business Objects’. Daar werden namelijk bijna 33 procent meer vacatures voor online geplaatst. Dit en meer constateert iSense ICT Professionals in haar ICT-arbeidsmarkt kwartaalrapportage.  


Ook voor database-administrators signaleert iSense een fikse stijging. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar werden er zeven procent meer vacatures online geplaatst. De meeste vraag binnen deze categorie is er naar ‘datamanagers’, waarvoor het aantal geplaatste vacatures steeg met meer dan twintig procent.

Geen sterke dalers
Echt sterke dalers zien we dit kwartaal niet. Alleen voor analisten (-een procent), digital media specialisten (-twee procent), architecten (-twee procent) en securityspecialisten (-twee procent) werden minder vacatures geplaatst. Binnen de categorie ‘architecten’ was er vooral minder vraag naar functioneel ontwerpers. Naar systeem- en solutionsarchitecten was juist meer vraag.
In de meeste provincies staat er ongeveer een gelijk aantal vacatures open. Twee provincies vallen op: Friesland en Drenthe. Deze provincies bungelen eigenlijk altijd onderaan de lijst als het gaat om aantallen vacatures. Voor Friesland stonden er dit kwartaal nog eens veertien procent minder vacatures online. En ondanks een stijging van veertien procent blijft ook Drenthe in aantallen vacatures achter op de rest van Nederland. 

Meer vacatures
Voor twee branches zijn er dit kwartaal 23 procent meer vacatures online geplaatst. Zowel bij ‘media en communicatie’ als voor ‘politie en brandweer’ is deze stijging te zien. Minder vacatures zijn er geplaatst in de branches ‘cultuur/recreatie’, ‘agrarisch/visserij’, facilitair/schoonmaak’ en ‘administratief/call center’. Naast de branche arbeidsbemiddeling, staat het leeuwendeel van de vacatures open in de branche ICT: logisch! Ook hier werd, ten opzichte van het eerste kwartaal, een flink aantal extra vacatures geplaatst; maar liefst zeventien procent meer.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag naar e-health experts stijgt explosief
 Development fors groeiende IT-discipline voor zowel professional als organisatie
 Enorm tekort aan startende en junior IT’ers
 Vraag naar blockchain-experts groeit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10