zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leidinggeven begint met persoonlijk leiderschap

4 april 2018 - Wanneer u de geheimen van goed leidinggeven wilt onthullen, bent u misschien geneigd om te zoeken naar manieren om uw mensen te motiveren. En terecht, gemotiveerde mensen hoeft u minder achter de broek te zitten en leveren doorgaans betere prestaties.

Toch is het soms slimmer om niet zozeer te kijken hoe u die ander daartoe kunt brengen, maar vooral naar hoe u als leider wordt ervaren.


 
Foefjes, modellen en trucs
Een snelle blik op de markt van managementtrainingen, laat zien dat er een veelvoud aan modellen wordt gepromoot met bijbehorende tips & tricks. Elk jaar komen er wel nieuwe modellen bij die nog beter inzicht zouden geven waar goed leiderschap over gaat. Helaas gaat het zelden over de leider zelf, maar staan ze bol van ‘als dit gebeurt, moet u zo optreden’. Bas de Kruyff van Anker & Kompas weet uit ervaring dat medewerkers daar zelden gemotiveerd door raken.
 
Begin bij uzelf
Jaren geleden, toen De Kruyff nog zelf in een managementpositie werkte, volgde hij talloze managementtrainingen. En toch slaagde hij er aanvankelijk slechts beperkt in om zijn team volop te laten presteren. Pas toen hij zich ging verdiepen in zijn natuurlijke manier van handelen, ingesleten patronen en valkuilen, begon er beweging in de zaak te komen. Door steeds meer bewust te worden van zichzelf als mens en hoe dit invloed had op zijn leiderschap, leerde hij een open houding naar de mensen met wie hij samenwerkte. Zowel zijn eigen team als de hogere legerleiding.
 
Persoonlijk leiderschap als fundament
De Kruyff: "Wanneer uzelf merkt dat uw manier van leidinggeven nog onvoldoende resultaat boekt, is een heel natuurlijke reactie om nog beter uw best te gaan doen, in dat wat blijkbaar niet werkte…. Ook de vele managementtheorieën en -modellen zullen pas van nut zijn als uw fundament stevig is. En dat fundament is uw persoonlijk leiderschap. Door te werken aan persoonlijk leiderschap, merken uw mensen ook dat ze met een mens van vlees en bloed te maken hebben en niet een robot die geprogrammeerd is om leiding te geven. Het grootste effect van persoonlijk leiderschap is misschien ook wel de grotere bereidheid om met u samen te werken. En zo kan er een hecht team ontstaan dat tot grootse dingen in staat is."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Is uw leiderschap integer?
 Medewerkers waarderen coachend leiderschap
  Vergroten leiderschap skills cruciaal voor succes zelfsturende organisatie
 Verbindend leiderschap: er zit méér in uw team
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10