zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wo’er met vaste baan verdient 7,2 procent meer dan hbo’er

23 februari 2018 - Professionals met een academische achtergrond die in een vaste baan werkzaam zijn in marketing, communicatie of digital, verdienen gemiddeld 7,2 procent meer dan vakgenoten met een hbo achtergrond.

Dit blijkt uit cijfers van SchaalX, dat de verschillen in salarissen, leeftijden en man/vrouwverhoudingen binnen het vakgebied belicht.



Salarisverschil tussen hbo & wo
Voor vaste banen geldt dat een senior professional (meer dan acht jaar werkervaring) met hbo achtergrond gemiddeld € 4.845,- per maand verdient, terwijl een senior professional met wo achtergrond gemiddeld € 5.194,- per maand verdient. Dit betekent dat het salaris van een senior wo’er gemiddeld 7,2 procent hoger ligt dan dat van een hbo’er.

Verschil in uurtarieven medior & senior freelancers
Freelance opdrachten voor mediors en seniors verschillen ook aanzienlijk in uurtarief. Een medior freelancer (drie tot zeven jaar werkervaring) ontvangt een uurtarief van gemiddeld € 61,57, terwijl een senior freelancer (vanaf  acht jaar werkervaring) een gemiddeld uurtarief van € 73,60 ontvangt. Dit betekent een verschil in uurtarief van 19,5 procent tussen een medior en senior freelancer. Uiteraard is het tarief afhankelijk van zwaarte van de functie, ervaring van de professional en soort organisatie. De leeftijd van een professional speelt hier in veel mindere mate een rol.  

Mannen werken iets meer dan vrouwen
Grote verschillen tussen het aantal uren dat mannen en vrouwen in een vaste baan werken zijn er niet: vrouwen werken gemiddeld 36,2 uren per week, terwijl mannen gemiddeld 37 uren per week werken. Voor vaste banen in marketing, communicatie en digital geldt dus dat er geen noemenswaardige verschillen zijn tussen aantal werkuren van mannen en vrouwen.

Gemiddelde leeftijd freelancer hoger
De gemiddelde leeftijd van professionals die voor een vaste baan worden aangesteld, is 38 jaar. Dit is iets lager dan de gemiddelde leeftijd van een freelancer die aan de slag gaat, want die leeftijd is namelijk 42 jaar. Geen opvallend resultaat, want een freelancer die ouder is, heeft meer ervaring op zak en kan hierdoor sneller in een organisatie instromen en het verschil maken. Echter, de digital interim professional is juist een stuk jonger (35 jaar) dan de gemiddelde freelancer.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Lonen 2018: meeste werknemers zien nettoloon stijgen
 War for Talent bepaalt het salarisklimaat
 Salaris fors belangrijker dan voorgaande jaren
 Liever een leuke baan dan een topsalaris
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10