zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Indruk maken op uw medewerkers? Trek rood aan!

12 september 2017 - Anno 2017 is het driedelig pak bij veel bedrijven allang geen vereiste meer. Bedrijven hebben tegenwoordig minder strikte regels rondom kleding dan ze bijvoorbeeld tien jaar geleden hadden.

Hierdoor ontstaat er steeds meer variatie in de outfits die men naar werk aantrekt. Ook in het kleurgebruik is er steeds meer variatie zichtbaar. 


Zakelijke kleding komt pas echt goed tot zijn recht wanneer u op het juiste kleurgebruik let. Daarom is het als manager verstandig om eens goed na te denken over uw kleding. Begin bijvoorbeeld met nadenken over welke eigenschappen u wilt uitstralen. Iedereen maakt onbewust namelijk associaties met kleuren.
 Dit artikel, geschreven door Robin Hendriks van Schulte Herenmode, verschaft duidelijkheid over kleurgebruik bij zakelijke kleding.
 
Blauw en grijs
Blauw en grijs zijn de meest veilige kleuren voor iedere outfit. Deze kleuren worden doorgaans geassocieerd met zakelijkheid, autoriteit en loyaliteit. Deze associaties komen zakelijk gezien goed van pas. Blauw en grijs zijn bij zakelijke kleding dan ook de meest voorkomende kleuren. De meeste pakken en colberts zijn blauw of grijs.
 
Wit en lichtblauw
Naast blauw en grijs, zijn wit en lichtblauw de populairste kleuren op kantoor. Deze kleuren staan voor tolerantie, eenvoud en reinheid. Lichtblauw en wit creëren een mooi contrast met (donker)blauw en grijs. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauw pak, met een wit overhemd.
 
Rood
De kleur rood kan een goede bijdrage leveren als u indruk wilt maken op uw personeel. Deze kleur wordt namelijk vaak in verband gebracht met kracht, passie en energie. Rood brengt echter ook negatieve associaties met zich mee, zoals dominantie, agressie en ongeduld. Loop daarom niet te hard van stapel met de kleur rood. Het dragen van een rood overhemd is bijvoorbeeld een goede optie. Maar draag hier dan geen rode pullover overheen.
 
Groen
Groen is een kleur die vaak in verband wordt gebracht met betrouwbaarheid, eerlijkheid en stabiliteit. Bovendien kunt u zichzelf met deze kleur onderscheiden door af te wijken van blauw en grijs. Combineer bijvoorbeeld eens een blauw colbert (of overhemd) met een groene broek. Hiermee onderscheid u zich van anderen én creeert u een outfit die betrouwbaarheid en geloofwaardigheid uitstraalt.
 
Bruin
Met de kleur bruin maakt u een stabiele en degelijke indruk. Houdt echter ook rekening met ongewenste associaties. Zo wordt groen ook in verband gebracht met ouderdom en passiviteit.
 
Paars
De kleur paars wordt vooral gezien als shockerend en impulsief. Toch staat deze kleur ook voor inspiratie en creativiteit. De kleur paars wordt bij zakelijke outfits weinig gedragen. Dit omdat men de kleur paars niet ziet als een professionele kleur, maar als modestatement.
 
Afsluitende tips
 
  • Blijf bescheiden met het aantal kleuren. Gebruik indien mogelijk niet meer dan drie kleuren. Zakelijke kleding mag namelijk niet teveel afleiden.
  • Door het dragen van kleding met gekleurde stiksels kunt u op een subtiele manier meer kleur in uw outfit terug laten komen.
  • Wees -vooral in een internationale setting- voorzichtig met kleurkeuzes. Zo associeert men de kleur wit in Japan met de dood. Ook lichtblauw wordt in Zuidoost Azië gezien als de kleur van de dood.
  •  
     Doorsturen   Reageer  

     

    Laatste nieuws

     Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
     Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
     Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
     

    Gerelateerde nieuwsitems

     Paard van Sinterklaas is trendsetter
     Is uw managementteam blauw, groen, geel of rood?
     Vier kledingtips voor sollicitatiegesprekken
     Tip: draag deze patronen op kantoor
     
     
    reacties
     
    Er zijn nog geen reacties.

    REAGEREN

    Naam:
    Emailadres:
    URL: (niet verplicht) http:// 
     
    Reactie/Opmerking:
    Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
     
    Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
    Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
    reacties
    Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
    ‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
    Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
    Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
    Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
    Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
    Mind your data (1) 
    top10