zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een Europese autovakantie zonder boetes en frustraties

13 juli 2017 - Deze week begint de eerste lichting Nederlanders aan de grote vakantie. Dit weekend is er dan ook al een eerste uittocht van gezinnen met kinderen die de Europese snelwegen opgaan richting een camping in Frankrijk, een huisje in de Alpen of een agriturismo in de buurt van de Italiaanse Rivièra.

Voor de juiste voorbereiding en een reis naar uw vakantiebestemming zonder boetes en frustraties, deelt AutoTrack.nl een aantal tips.


 
Gevarendriehoek en veiligheidshesjes
De gevarendriehoek is een Europese constante, die is namelijk overal verplicht. Zorg ervoor dat u deze altijd in de auto hebt liggen. Ook het veiligheidshesje is verplicht in veel Europese landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Het hesje is in sommige landen alleen verplicht voor de bestuurder, in andere landen moet iedereen in de auto een hesje dragen bij pech. Neem voor de zekerheid dus altijd evenveel hesjes mee als het aantal passagiers. Hesjes kunt u kopen in de plaatselijke ANWB winkel of online in diverse webshops.
 
Niet bellen met oortjes in of eten en drinken tijdens het rijden
Sinds 1 juli 2015 is het in Frankrijk verboden om te telefoneren in de auto met een headset met snoer. Handsfree bellen in Frankrijk mag alleen met een snoerloze headset of een geïntegreerd handsfree systeem. En dit is echt waar: een appel eten achter het stuur, lippenstift bijwerken of een slokje drinken; het zijn allemaal handelingen waar u in Frankrijk een boete voor kunt krijgen.
 
Ecovignet Crit’Air verplicht bij verlaten Route du Soleil
Bent u van plan de ‘Route du Soleil’ te verlaten om ergens te overnachten, bijvoorbeeld in Lyon of Dijon? Check dan vooraf of u een Ecovignet Crit'Air nodig hebt om de stad in te gaan. Ook moeten alle buitenlandse auto’s die een milieuzone inrijden zo’n vignet hebben. Blijft u op de snelweg, dan is zo’n sticker niet nodig. Meer informatie is te vinden op de officiële site van Ecovignet Crit’Air.
 
Milieuvignetten op de Deutsche Autobahn
Gaat u op vakantie naar Duitsland of moet u door Duitsland naar een verdere bestemming en blijft u onderweg een nachtje over? Dan is de kans groot dat u een milieuvignet nodig hebt. Ook in Duitsland bestaan namelijk een aantal ‘Umweltzonen’ waar u alleen mag inrijden als u een milieusticker hebt. Bent u van plan om alleen op de snelweg te rijden? Dan is zo’n milieusticker niet nodig! Snelwegen zijn geen onderdeel van een Umweltzone.
 
De hond in een bench of een hondengordel in Duitsland
Gaat uw trouwe viervoeter ook mee op vakantie op de achterbank? Zorg er dan voor dat uw hond in een speciale bench of in een hondengordel zit. Uw hond mag wel in de achterbak, zolang deze afgesloten is met een net of rek.
 
Niet roken met kinderen aan boord in Italië
Gaat u naar Italië en reist u met kinderen of is één van je passagiers zwanger? Steek dan geen sigaret op in de auto! In Italië is het verboden te roken in de auto wanneer er een minderjarige of een zwangere vrouw met u meerijdt.
 
Parkeren in Italiaanse steden
Kijk in Italië ook goed uit wanneer u op zoek bent naar een geschikte parkeerplek in de buurt van een historisch stadscentrum. Sommige stadscentra zijn namelijk aangeduid als ‘Zone a Traffico Limitato’. Hier is een absoluut rij- en parkeerverbod ingesteld voor niet-bewoners. Rijdt of parkeert u toch in zo’n zone, dan kunt u een boete van 100 euro verwachten.
 
Meer tips en regels in Europese landen?
Op de site van de ANWB vindt u een handig overzicht met praktische tips en verkeersregels per land. Een goede voorbereiding scheelt onnodige boetes en frustraties onderweg.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hagelslag essentieel onderdeel van autovakantie
 Vakantiestress: mannen vragen hulp bij inpakken, vrouwen gebruiken kalmerende middelen
 Met de auto naar Italië? Voorkom hoge boetes!
 Steeds vaker boetes uit Frankrijk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10