zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds vaker boetes uit Frankrijk

15 mei 2014 - Sinds eind februari van dit jaar ontvangen Nederlandse automobilisten die in Frankrijk een verkeersovertreding hebben begaan, daarvoor de boete van de Franse justitie thuis op de deurmat. Frankrijk en Nederland hebben eind 2013 hun kentekenregister voor elkaar opengesteld.

Als gevolg hiervan stromen de Franse verkeersboetes binnen, constateert leasemaatschappij ALD Automotive. Deze explosieve groei aan boetes uit Frankrijk is voor ALD Automotive reden om automobilisten extra te waarschuwen.



Van nul naar honderden boetes
Sinds februari zijn er al honderden Franse verkeersboetes verwerkt door de leasemaatschappij, die op jaarbasis gemiddeld ruim 35.000 bekeuringen binnen krijgt. Er is met name een piek geconstateerd drie à vier weken na de wintersportperiode en de leasemaatschappij verwacht een verdere toename gedurende de zomermaanden. Het merendeel van de binnengekomen Franse boetes valt in de categorie van 45 en 90 euro.

Boetes hoger dan in eigen land
ALD Automotive raadt automobilisten aan extra oplettend te zijn als zij met de auto naar Frankrijk gaan. Alex Schnater, manager accounting bij ALD Automotive, vertelt: "Per week zien wij het aantal bekeuringen uit Frankrijk toenemen. Wij hopen dat automobilisten ons advies ter harte nemen en oplettender zijn, juist over de grens. Naast veiligheid is er een extra argument: de boetes in Frankrijk zijn over het algemeen hoger dan eenzelfde overtreding in eigen land. Daarbij zijn de verhogingen bij niet tijdig betalen fors: wordt er niet betaald binnen de termijn van 46 dagen na dagtekening, dan wordt de boete van 45 euro verhoogd naar 68 euro. Voor het niet betalen na 76 dagen, kost dezelfde boete maarliefst 180 euro."

Bezwaar maken
Bezwaar maken tegen een Franse verkeersboete kan via de website van ANTAI, het Franse agentschap dat de digitale verwerking van verkeersovertredingen verzorgt. De site biedt gedetailleerde informatie in het Nederlands, over hoe er bezwaar gemaakt kan worden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Leaserijder 37 procent vaker beboet
 Herman den Blijker moet boete betalen aan ex-zakenpartner
 Porsche- en Audi-rijders krijgen de meeste snelheidsbekeuringen
 CBP in eerste reactie positief over Europese privacyregelgeving
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10