zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kantoormedewerkers kiezen steeds vaker voor gezond

15 mei 2017 - Kantoormedewerkers maken steeds vaker gezonde keuzes qua voeding. Uit onderzoek van Jobbird blijkt dat meer dan de helft van de mensen voldoende groenten en fruit meenemen naar het werk.

Op deze manier zijn ze minder snel geneigd om ongezond te snacken onder werktijd.  Het maken van gezonde keuzes in levensstijl en voeding is een onderwerp dat steeds meer aandacht vraagt. Nederland is in de ban van talloze gezonde kookwijzen en alternatieve diëten. Een kantoorbaan is helaas geen ideale baan om een gezonde levensstijl aan te meten. "Zitten is het nieuwe roken" is een leus die weinig van de kantoormedewerkers is ontgaan. Daarom heeft Jobbird een onderzoek opgezet om te testen hoe gezond er daadwerkelijk op kantoor wordt gegeten.



Gezonde lunch
Door middel van een poll is gemeten hoeveel werknemers gezamenlijk een gezonde lunch nuttigen, hoeveel werknemers zelf groenten en fruit meenemen en als laatste hoeveel werknemers snacken gedurende de werkdag. Meer dan 200 kantoormedewerkers hebben hierop gereageerd. Uit de resultaten blijkt dat de overgrote meerderheid van de kantoormedewerkers, namelijk 66 procent, ervoor kiest om de lunch thuis voor te bereiden om voldoende vitamines binnen te krijgen.

Salade en soep
Slechts zeven procent van de werknemers nuttigt gefrituurde snacks uit de bedrijfskantine. Bedrijfskantines spelen in op deze gezonde ontwikkeling door, naast snacks, ook een variatie aan salades en verse soepen aan te bieden. Daarnaast kiezen enkele werkgevers ervoor om gratis vers fruit te verstrekken op kantoor, dit wordt positief ontvangen door medewerkers.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 HR kan voortrekkersrol spelen bij activeren collega's voor diversiteits- en inclusiebeleid
 Inflatie veroorzaakt verschuiving in prioriteiten IT budget
 Van Boomers tot Zoomers: hoe ga jij om met diverse generaties op de werkvloer?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Lunch op werkvloer ondermaats'
 Consument kiest steeds vaker voor gezond
 Werknemer wil lunch van de baas
 Vrouwen kiezen voor gezonde lunch, mannen voor vlees
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie
Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
Hybride werken? Houd de werk-privébalans in de gaten!
CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
40 procent van het topmanagement noemt SASE een revolutie in netwerkbeveiliging
68 procent Nederlanders wil meer openheid over salaris
Arbeidsparticipatie onder 50-plussers stijgt sterk
meer top 10