zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride kantoor cruciaal voor aantrekken toptalent

11 mei 2017 - Met de stijgende werkgelegenheid en het aanstaande afscheid van een grote groep babyboomers is de strijd om toptalent losgebarsten.

Om interessant te blijven voor de nieuwe generatie, moeten organisaties hun achterhaalde organisatiestructuren loslaten, stelt Rick Bomer, salesdirecteur EMEA bij Coalesse. "Alleen met een hybride kantoor kunnen werkgevers tegemoet komen aan de specifieke wensen van elke medewerker."


 
Grote veranderingen noodzakelijk
De jongste generatie kijkt bij de keuze voor een werkgever vooral naar de organisatiecultuur, de mate van vrijheid en de werkomgeving. Om aantrekkelijk te blijven als werkgever, dienen organisaties daarom grote veranderingen door te voeren. "De huidige manier van werken is compleet achterhaald," meent Bomer. "Zelfs bij organisaties die ooit het nieuwe werken hebben omarmd, is amper keuzevrijheid. In de praktijk betekent dit namelijk dat je alleen kunt kiezen of je thuis werkt of in een saaie kantoortuin – meer niet. Dat is heel beperkt en ook helemaal niet wat jonge mensen willen. Zij zijn het liefst op kantoor, blijkt uit cijfers van CBS, maar een one-size-fits-all-aanpak met vaste werkplekken biedt hen veel te weinig vrijheid. Daar ligt een taak voor bedrijven."
 
Macht bij de medewerker
De oplossing ligt in een werkplek die de macht bij de medewerker legt: het hybride kantoor. Dit is een omgeving die dezelfde voordelen biedt als een ‘standaard’ kantoor, zoals de mogelijkheid tot samenwerken, contact met collega’s en uitstekende technologische voorzieningen, en tegelijkertijd als thuis voelt. Het grote verschil is dat de organisatie niet bepaalt waar en hoe mensen moeten werken, maar slechts een omgeving neerzet waarbinnen medewerkers alle vrijheid krijgen en zelf keuzes kunnen maken.
Bomer: "Afhankelijk van de taak of het moment van de dag kan de behoefte van een medewerker verschillen. Of iemand nu wil focussen, brainstormen of gewoon even een andere sfeer nodig heeft, u moet dit allemaal op één plek kunnen bieden. Elke dag is anders. Elke werkzaamheid is anders. Als werkgever is het uw taak daar de ideale omstandigheden voor te creëren. Alleen dan blijft u interessant voor toptalent én houdt u medewerkers betrokken, productief en gezond."
 
Van standaard naar hybride
Aan de hand van een vloerontwerp laat Coalesse zien hoe organisaties een traditionele ruimte om kunnen zetten in een hybride kantoor dat bijdraagt een het emotionele, cognitieve en fysieke welzijn van medewerkers. De grote hoeveelheid vaste werkstations, de grote vergaderkamers en de kantine maken hierin plaats voor een ‘ecocsysteem van ruimtes.’
 
Bomer: "U hebt minder vaste werkplekken nodig en juist meer plekken waar mensen kunnen samenwerken. De kantine was eerst alleen maar bedoeld om te eten, nu kan het een informele hub worden waar mensen ook kunnen overleggen. En hoewel mensen graag op kantoor zijn vanwege het contact met collega’s, hebben ze soms ook privacy nodig om zich te kunnen focussen. Concentratieruimtes zijn dan ook onmisbaar. Naast de indeling speelt ook de uitstraling natuurlijk een rol: het gebruik van natuurlijke materialen, de juiste kleuren en diverse vormen maken het kantoor meer menselijk."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Kwart Nederlanders actief op zoek naar nieuwe baan
 Helft Nederlanders stoort zich aan ophef rondom Black Friday
  Een keuze voor de cloud leidt tot betere bedrijfsresultaten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer heeft behoefte aan andere werkomgeving
 Vijf tips om de productiviteit te verhogen met biophilic design
 Blijf flexibel: creëer een millennial-proof werkomgeving
 Werkomgeving bepalend voor productiviteit en tevredenheid
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
11-05-2017
 | 
09:31 uur
Dat de huidige organisatievormen niet meer werken weten we al decennia lang. De verslaving aan beheersing van management en staf is echter een groot probleem.
Willen we naar organisaties waarin mensen werken vanuit hun kracht, wat ze willen en kunnen, dan zal er een proces van loslaten en loskomen moeten starten.
Los laten door het management en vooral P&O, loskomen door medewerkers die zijn geconditioneerd in een systeem van regels, procedures, bazen, bovenbazen, functiebeschrijvingen en nog veel meer.
Dat is geen proces dat even snel kan worden doorgevoerd.
Ik schrijf er momenteel een reeks artikelen over op Linkedin.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Geld opzijzetten voor later
reacties
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
Dit kost een uur parkeren op de drukste luchthavens in Europa (1) 
De voordelen van content marketing (1) 
top10
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal
Aantal unieke vacatures in de zorg stijgt met twaalf procent
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris
Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie
Zo wordt uw organisatie een leider in duurzaamheid
Zet energiemanagement hoger op de duurzaamheidsagenda
Helft aanstaande vaders niet bekend met komende geboorteverlofregeling
UvA en TomTom openen onderzoekslab voor autonoom rijden
Wat moet u doen als uw medewerker data verliest?
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst
meer top 10