zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top vijf HR jobs mét baankans

29 maart 2017 - Banen in HR (human resources) zijn in trek. Daarom zet recruitmentorganisatie Hays vijf kansrijke en populaire HR functies op een rij.

1.    Global mobility manager - 70.000 - 100.000 euro


Een global mobility manager adviseert, ondersteunt en helpt bij de uitwisseling van personeel op lange en korte termijn tussen (internationale) vestigingen van een organisatie. U regelt de juiste contracten, denkt mee over huisvesting en ondersteunt bij andere praktische zaken die komen kijken bij werken in een ander land. Het is aan u om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen en de regelgeving in verschillende landen te bewaken. Communicatieve skills, vloeiend Engels en culturele intelligentie zijn een vereiste. Het jaarsalaris, afhankelijke van de grootte van de organisatie, kan oplopen tot meer dan 100.000 euro. 
 
2.    HR business partner – 70.000 - 100.000 euro
Een HR business partner, of HR manager, begeleidt en adviseert de directie van een bedrijf over de inzet van human resources. In uw rol speelt de persoonlijke ontwikkeling van het personeel een belangrijke rol. U denkt mee over nieuwe HR systemen en zoekt naar manieren om mensen te laten ‘groeien’. Wat is en wie zijn er nodig om de doelstellingen van het bedrijf te behalen? Dat is de vraag waar u zich iedere dag mee bezighoudt. U schrijft beleid en zorgt ervoor dat die plannen binnen uw team van HR adviseurs worden uitgevoerd. Als HR business partner bent u een tactische sparringpartner voor de directie. Vijf tot acht jaar werkervaring in HR functies en een afgeronde universitaire studie zijn een vereiste (HBO mag ook in sommige gevallen). Jaarsalarissen voor deze functie kunnen oplopen tot 100.000 euro, afhankelijk van de verantwoordelijkheden die u hebt.
 
3.    HR analist - 50.000 - 80.000 euro
Als HR analist ontwikkelt u rapportages over het personeel. U rapporteert over het personeel op een breed scala aan onderwerpen, waaronder instroom, doorstroom en uitstroom. Ook hebt u zicht op de gezondheid en ontwikkeling van medewerkers. U bent analytisch sterk en kunt goed overweg met IT systemen en data. Salarissen voor dit soort functies kunnen oplopen tot 80.000 euro. Voor kandidaten tot vijf jaar werkervaring liggen de salarissen rond de 50.000 euro. Een universitaire studie is meestal vereist.
 
4.    HR adviseur - 50.000 euro
Als HR adviseur werkt u, afhankelijk van de grootte van de organisatie, in een team met andere HR professionals. U rapporteert aan een HR manager of HR business partner. U bent bezig met wervingsprojecten, ondersteunt bij de interne opleiding en voert administratieve werkzaamheden uit. Daarnaast bent u het aanspreekpunt voor (een deel van het) personeel in de organisatie. Om in aanmerking te komen voor een baan als HR adviseur hebt u een afgeronde HBO opleiding nodig, zoals Personeel en Arbeid. Meestal wordt er ook twee tot vijf jaar werkervaring gevraagd in een gelijke of aanverwante rol. Het jaarsalaris kan oplopen tot plus minus 50.000 euro.  
 
5.    Corporate recruiter - 50.000 euro
Als corporate recruiter zoekt en vindt u geschikte kandidaten voor vacante posities. U maakt gebruik van bureaus en post vacatures op de verschillende (online) jobboards. Daarnaast zoekt u zelf kandidaten via social media, zoals LinkedIn en bewaakt u de kwaliteit en voortgang van de sollicitatieprocedure. U voert ook gesprekken met potentiële kandidaten. Het is belangrijk dat u het overzicht bewaart en meerdere ‘ballen’ in de lucht kunt houden. Jaarsalarissen kunnen oplopen tot 50.000 euro, afhankelijk van het aantal jaar werkervaring. Internationale recruiters verdienen doorgaans meer.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 IT-professional staat open voor een nieuwe baan, maar wordt niet benaderd
 Tien MVO-managers op shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2018’
 Nederlander heeft liever geen expat als collega
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf essentiële eigenschappen van een goede HR-manager
 Vertrouwen in groeivooruitzichten leidt tot salarisstijging
 HR-professional maakt zich zorgen over eigen kennis en competenties
 People analytics van groot belang, maar HR worstelt waar te beginnen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak (1) 
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
Steeds meer lawaai op de werkvloer
meer top 10
vacatures
meer vacatures