zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Millennial ontwikkelt zich niet uit eigen beweging op IT vlak

9 maart 2017 - Meer dan de helft van de Nederlandse millennials vindt digitale skills belangrijk voor zijn baan maar ontwikkelt zich niet uit eigen beweging op dit vlak.

Deze werknemers (achttien – 35 jarigen) geloven dat uitgebreide training in digitale skills, coderen of vormgeven goed zou zijn voor hun carrière. Het merendeel van de Nederlandse millennials overweegt een IT cursus echter pas op het moment dat de werkgever het voorstelt. 40 procent van deze groep had geen interesse in aanvullende IT lessen tijdens zijn studie en 30 procent gaf aan dat deze lessen ook niet beschikbaar waren. Ook in de UK, Frankrijk en Duitsland zien jongeren het belang van digitale vaardigheden. Maar in Frankrijk en Duitsland is er ook een deel (resp. achttien en zeventien procent) dat helemaal niet aan een IT training wil beginnen. Dat blijkt uit het World of Work onderzoek van Monsterboard* onder ruim 1500 millennials met een baan in Nederland, Frankrijk, de UK en Duitsland.Digital skills kunnen het verschil maken
Meer dan een derde (36 procent) van de Nederlandse millennials denkt dat leren coderen waardevol kan zijn voor zijn carrière. In de UK is dat percentage nog hoger met 39 procent, gevolgd door Frankrijk met 35 procent en Duitsland met 21 procent. Gemiddeld is de helft van de Nederlandse millennials ervan overtuigd dat technologie een positieve uitwerking heeft op hun creativiteit. Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: "Opvallend is dat veel Nederlandse en Engelse millennials de voorkeur geven aan een management training boven het leren van IT vaardigheden. In Frankrijk is dit juist omgekeerd. Maar wij zien dat digital skills steeds belangrijker worden op de arbeidsmarkt, ook in beroepen buiten de IT. Voor velen is basiskennis van bijvoorbeeld coderen of vormgeven een pré. Als u tijdens uw studie de mogelijkheid hebt om die kennis op te doen, dan raad ik zeker aan om die lessen te volgen! Dan heeft u écht een streepje voor op uw concurrenten als u straks op zoek gaat naar een baan."

Duitse millennials leren vaker coderen
Millennials zijn tijdens hun opleiding al volop gewend geraakt aan het gebruik van de pc tijdens lessen en colleges en voor hun school- en huiswerk. In Duitsland volgde 23 procent daarbovenop ook nog eens computer codelessen, aanzienlijk meer dan in Nederland (twaalf procent). 59 procent van de werknemers tussen achttien  en 35 jaar vindt dat zijn pc vaardigheden beter zijn dan de meeste van zijn vrienden of familie. Dat geldt ook voor de UK (65 procent deelt deze mening) en Duitsland (62 procent). In Frankrijk is 52 procent hiervan overtuigd.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Digitale kennisachterstand leidt tot angst voor baanverlies
 Manager onvoldoende bewust van belang digitale vaardigheden
 Computational thinking: de skill van de 21e eeuw
 Bang dat robots uw baan inpikken? Focus op soft skills
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10