zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers willen HR-zaken zelf digitaal regelen

2 maart 2017 - Het percentage organisaties dat e-HRM aanbiedt is de afgelopen twee jaar flink gestegen. Van respectievelijk 46 naar 62 procent. Als deze trend doorzet, vallen bedrijven die dit in 2020 niet aanbieden uit de toon.

61 procent van de medewerkers vindt het namelijk belangrijk om zelf regie te hebben over HR-zaken, zoals het doorgeven van hun beschikbaarheid of het indienen van declaraties. Het liefst doen zij dit tijd- en plaatsonafhankelijk; onderweg in de trein of ’s avonds op de bank (56 procent). Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van Raet onder 1.100 Nederlandse medewerkers.



HR-app wens van medewerkers
HR-processen die medewerkers het meest uitvoeren met e-HRM zijn: het raadplegen van salarisstroken, het registreren van uren, declaraties indienen, het aanvragen van verlof en het inzien van het werkrooster. Een grote groep van de medewerkers vindt het daarnaast belangrijk om deze HR-zaken ook op een mobile device te kunnen regelen, bijvoorbeeld via een specifieke app. Naast de hierboven genoemde processen willen medewerkers ook de mogelijkheid hebben om zich ziek en beter te melden via een HR-app.
Henk Jan van Commenee, onderzoeker bij Raet: "E-HRM maakt het eenvoudiger dan ooit om als medewerker zelf de regie te voeren. Ze hebben meer flexibiliteit om zelf de administratie bij te houden en hebben te allen tijden inzicht in hun eigen informatie, zoals het werkrooster of de status van een ingediende declaratie. Daarnaast biedt de opmars van e-HRM ook kansen voor de HR-afdeling. HR-professionals hoeven immers minder tijd te besteden aan administratieve HR-processen en e-HRM vermindert de kans op fouten. Een HR-afdeling hoeft zich minder bezig te houden met de randzaken en is daardoor beter in staat de rol van strategisch business partner te vervullen."
 
Jaarlijks benchmarkonderzoek
De Raet HR Benchmark is het jaarlijkse onderzoek van Raet naar actuele HR-trends in Nederland. Aan het onderzoek deden dit jaar 1.100 medewerkers, 565 HR-managers, 102 bestuurders en 409 zzp’ers mee uit verschillende branches. Het onderzoek vond plaats in de periode van 24 augustus tot en met 30 september 2016. De Raet HR Benchmark 2017 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS (voormalig TNS Nipo). De verschillende onderzoeksrapporten zijn te downloaden via: raethrbenchmark.nl
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wat zijn de gevolgen van digitalisering voor personeel en HRM?
 Goed ingericht loopbaantraject maakt werknemer aantoonbaar flexibeler inzetbaar
 HR mist steun van management bij strategische personeelsplanning
 Steeds meer online HR-transacties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10