zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer online HR-transacties

3 oktober 2013 - E-HRM ontwikkelt zich in Nederland razendsnel. De meest recente cijfers van Raet laten een toename van 58 procent zien in het aantal transacties het afgelopen jaar. 25 procent van de HR-transacties – zoals vakantie-aanvragen, het indienen van declaraties en het voorbereiden van een functioneringsgesprek – vindt buiten kantooruren plaats en tien procent vanaf een mobiel toestel.

Bij e-HRM ligt de regie bij medewerkers en managers, omdat zij zelf bepalen wanneer en waar zij online hun HR-zaken regelen.


Raet baseert de cijfers op de transacties die plaatsvinden via haar e-HRM-portal Youforce. Het aantal zogenoemde self-service transacties binnen de portal is afgelopen jaar met 58 procent gestegen tot ruim tien miljoen. De toename onderstreept de trend dat steeds meer werknemers en werkgevers de meerwaarde zien van online, volledig wabbased HR-oplossingen die altijd en overal toegankelijk zijn. Raet verwacht dat dit alleen maar toe zal nemen, omdat werken steeds minder plaats- en tijdgebonden is en Bring Your Own Device in opmars is. Werkgevers faciliteren dit en werknemers verwachten dit ook, zeker de jongste generatie.

Besparing voor middelgrote onderneming: 300 duizend euro per jaar
E-HRM zorgt voor forse efficiencyvoordelen: organisaties die hun HR-gegevens online beschikbaar maken voor medewerkers en managers, kunnen tot 50 procent op hun administratiekosten besparen. Deze besparing loopt bij een gemiddelde organisatie op tot 300.000 euro per jaar en wordt behaald door de overgang van offline naar online. Er worden bijvoorbeeld geen papieren formulieren meer ingevuld door medewerkers die vervolgens door een administratieve kracht in een computersysteem moeten worden gezet. In plaats daarvan vult de medewerker formulieren direct zelf online in. Dat voorkomt dubbel werk, verkleint de foutmarge en maakt fouten eenvoudiger traceerbaar.
Cees van den Heijkant, CEO van Raet: "Alleen organisaties die gebruik maken van een HR-portal die volledig is ontwikkeld op basis van Software as a Service (SaaS) – en dus volledig webbased zijn – profiteren van deze kostenbesparing. Zij hebben altijd en overal toegang tot HR-gegevens met elk willekeurig apparaat." Organisaties die gebruik maken van een HR-portal hebben altijd toegang tot de laatste, meest up-to-date versie van de HR-software. Omdat de portal webbased is, worden updates namelijk centraal uitgevoerd, terwijl er bij client-server-technologie altijd ook een lokale update nodig is – met alle gevolgen van dien: een IT-afdeling die dit moet oppakken, een HR-systeem dat tijdelijk niet bereikbaar is en het risico van het verlies van data. "Ik ben er trots op dat wij de eerste Nederlandse leverancier zijn die al sinds 2006 volledig webbased is en daarmee dagelijks duizenden klanten op voorsprong brengt," aldus Van den Heijkant.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Generatie Y voorziet andere inrichting van HR
 Gratis boekje biedt HR-managers tips voor het creëren van intern draagvlak
 Veel vertrouwen in e-HRM
 Get Involved HR2020: in 2020 is de HRM’er vervangen door WOD’er
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10