zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De vier ‘digital shockwaves’ in aanloop naar 2020

13 december 2016 - In de nieuwste editie van Journey 2020 deelt Atos haar visie op de impact die nieuwe disruptieve technologieën en trends zullen hebben op de manier waarop we werken en leven.

Atos verwacht dat deze ontwikkelingen verstrekkende gevolgen zullen hebben, dwars door alle economische sectoren heen. Bedrijven die erin slagen adequaat op deze ‘digitale aardschokken’ te reageren, zullen in het digitale tijdperk een voortrekkersrol vervullen. ‘Journey 2020 - Digital Shockwaves in Business’ is een publicatie van de Scientific Community van Atos.


 
Veranderingen
Het rapport schetst een wereld waarin veranderingen zich in een steeds hoger tempo voltrekken en dat heeft een grote impact op het bedrijfsleven en de samenleving. Bedrijfsmodellen en technologische applicaties die nu al gemeengoed zijn in de b-to-c-markt worden steeds vaker ingezet voor interacties tussen zakelijke partijen. Zo ontstaat een reeks zakelijke disrupties die Atos in Journey 2020 als ‘Digital Shockwaves’ omschrijft.

Vier scenario's
Atos onderscheidt vier scenario’s op het gebied van digitalisering die het zakelijke landschap ingrijpend zullen veranderen:

1.    Nieuwe bedrijfsmodellen waarin volledige ecosystemen van partijen in de voorraadketen zich hergroeperen rond Gemeenschappelijke Industriële Dataplatforms. Op deze platforms kunnen zij informatie delen over design, productie, operationele activiteiten en marktontwikkelingen en zo de basis leggen voor Intelligent Networked Enterprises.
 
2.    Nieuwe manieren van werken: voortgaande automatisering en communities creëren nieuwe voorwaarden voor de manier waarop mensen met elkaar samenwerken. De werkplek van de toekomst is virtueel, collaboratief en flexibel. User Interfaces evolueren en zullen in de toekomst ook wearables omvatten. Ook de manier waarop IT-applicaties worden ontwikkeld en toegepast, verandert ingrijpend. DevOps worden steeds vaker ingezet om de slagvaardigheid van applicaties gedurende hun volledige levenscyclus te vergroten.

3.    Disruptieve technologieën: Atos verwacht dat Quantum Computing op de middellange termijn een enorme impact zal hebben, vooral op het gebied van beveiliging. Nu nog streng beveiligde data-encrypties kunnen in de toekomst gemakkelijk worden ‘gekraakt’ door specifieke kwantum-algoritmes. Bedrijven moeten zich hierop nu voorbereiden door het uitwerken van een strategie voor Quantum-proof Cryptografie.

4. Andere uitdagingen, zoals de noodzaak van een verbeterde en vereenvoudigde cybersecurity. Vooruitgang in de medische technologie en voedselproductie biedt ook allerlei nieuwe mogelijkheden, die leiden tot nieuwe morele en ethische vraagstukken waarvan we ons nu rekenschap moeten geven in het denkproces over IT for Life.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Vijf tips om afval te reduceren in productie
 Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
 Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier aanbevelingen voor leiderschap in de digitale economie
 Management gaat voor digitaal businessmodel
 Bedrijven verwachten in 2016 sterke groei digitaal klantcontact
 Directiekamers: gebrek aan digitaal inzicht en diversiteit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Vijf leidende technologietrends
Vier HR-trends voor 2020
Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
meer top 10