zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer loopt vast in huidige baan

18 november 2016 - Een gebrek aan carrièremogelijkheden is voor Nederlandse werknemers in alle sectoren een groot probleem. Om verder te komen in hun loopbaan voelt maar liefst 53 procent van de professionals zich genoodzaakt over te stappen naar een andere werkgever.

Dit blijkt uit onderzoek van wereldwijd adviesbureau Willis Towers Watson. De 'Global Workforce Study', die Willis Towers Watson dit jaar wereldwijd uitvoerde, laat zien dat werkgevers het risico blijven lopen dat ze hun beste mensen aan de concurrentie verliezen. Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden is hiervan de belangrijkste oorzaak.


 
Doodlopende baan
Angel Hoover, Hoofd Talent Management & Organizational Alignment Practice EMEA bij Willis Towers Watson: "Bedrijven krijgen het lastig wanneer zij onvoldoende aandacht hebben voor carrièremanagement. De term 'doodlopende baan' werd vroeger gebruikt voor ongeschoold, laagbetaald werk. Helaas is het tegenwoordig ook steeds vaker van toepassing op hoogopgeleide functies, waarbij werknemers het gevoel hebben slechts beperkt kans te zien vooruit te komen (en financieel succesvoller te worden) binnen hun organisatie." Een belangrijk onderdeel van het aantrekken en vasthouden van talent is het actief ondersteunen van mensen bij het bereiken van hun doelstellingen, zodat ze hun carrière naar een hoger niveau kunnen tillen. Als dat niet gebeurt verliezen ambitieuze werknemers hun betrokkenheid en gaan op zoek gaan naar een nieuwe functie. "Dat gebeurt zelfs als andere aspecten van hun werk - zoals beloning, secundaire arbeidsvoorwaarden en de bedrijfscultuur - wel aan hun verwachtingen voldoen", zegt Hoover.
 
Interne communicatie
Opvallend is dat volgens een ander recent onderzoek van Willis Towers Watson naar talentmanagement en beloning - de 'Talent Management and Reward Study' - bijna 70 procent van de werkgevers vindt dat zij hun mensen voldoende carrièreontwikkelingsmogelijkheden bieden. Hoover: "Bedrijven merken dat professioneel carrièremanagement op de lange termijn zorgt voor meer toewijding bij werknemers. Het verschil van opvatting over aanwezige carrièremogelijkheden tussen werknemers en werkgevers kan te maken hebben met een doorgaans gebrekkige interne communicatie over carrièremanagementprogramma's. Vaak zien we dat die communicatie zich onvoldoende richt op groeimogelijkheden, mentorrelaties en ontwikkelingsopdrachten."
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Arbeidsaanbod en mobiliteit arbeidsmarkt sterk gestegen
 Millennial overtuigd van zichzelf in zoektocht nieuwe baan
 Vier keer out-of-the-box denken op weg naar een nieuwe baan
 Zeven tips om uw goede humeur te bewaren als uw baan niet meewerkt
 
 
reacties
 
Lisanne  |   | 
21-11-2016
 | 
05:18 uur
Niks nieuws naar mijn mening. Je ziet en hoort het steeds vaker van mensen, er is geen ontwikkeling meer en zo zitten mensen vast in een vaste baan zonder uitdaging na een aantal jaren

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10