zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR-professional wil meer inzetten op flexibele schil

20 oktober 2016 - Acht op de tien HR-professionals geven aan steeds vaker voor een flexibele schil te kiezen dan voor vaste mensen. Dat blijkt uit een onderzoek van FBD Bankmensen onder zo’n 50 HR-professionals in de financiële sector.

Opvallend is dat een meerderheid van de HR-professionals aangeeft minder snel geneigd te zijn voor zzp’ers te kiezen door de invoering van de wet DBA. Hierdoor zien zzp’ers mogelijk hun omzet dalen.


"Er is natuurlijk veel te doen om de invoering van de wet DBA en het afschaffen van de VAR," vertelt Henk Kelder, directeur van FBD Bankmensen. "Het is vervelend voor zelfstandigen in de financiële sector dat er meer voor flexwerkers dan zzp’ers gekozen wordt, aangezien zelfstandigen ook geen impact hebben op veranderende regelgeving. Mogelijk is dit een tijdelijke trend en keert het tij als er meer duidelijkheid is rondom de modelcontracten."

Vraag naar specialisten groeit
Het onderzoek van de detacheerder laat nog een andere opvallende uitkomst zien. Steeds meer werk bij financiële instellingen lijkt namelijk alleen maar gedaan te kunnen worden door specialisten. Althans, daar is drie op de vier HR-professionals het over eens.
"Dat zoveel werk alleen door specialisten gedaan kan worden, verklaart voor een heel groot deel de vraag naar flexibele arbeid. Specialisten kunnen immers aangehaakt worden op een of meerdere projecten waar ze waarde toevoegen. Na een bepaalde periode is het project afgerond en de kennis mogelijk overgedragen, maar zit een bedrijf niet aan een vaste kracht vast," aldus Kelder.

Werknemers willen ook vaker flex
Het feit acht op de tien HR-professionals liever kiezen voor een flexibele schil dan voor vaste werknemers, lijkt weerklank te vinden in de aanbodzijde van de arbeidsmarkt. Ongeveer zes op de zeven HR-professionals stellen namelijk dat ook professionals in de financiële sector liever flexibel werken dan voorheen.
"Dat professionals in de financiële sector liever flexibel dan vast werken, kent een aantal oorzaken. Je merkt dat er meer in opdrachten dan in banen gedacht wordt: financials vragen zich af waar ze bepaalde kennis halen of bepaalde ervaring opdoen. Daarnaast biedt een flexibel arbeidsbestaan afwisseling, zelfstandigheid en ondernemerschap. En dat zijn, volgens ons, de eigenschappen die bij professionals in deze sector het verschil gaan maken," besluit Kelder.
 
Het onderzoek van FBD Bankmensen loopt nog en is bereikbaar via deze link. Deelnemers krijgen na het afronden van het onderzoek (kosteloos) een indicatie hoe ze anticiperen op de veranderende arbeidsmarkt en de veranderingen in de financiële sector.
 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 De opmars van de strategische HR business partner
 Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP
 Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
 

Gerelateerde nieuwsitems

 HR-beleid bij veel organisaties achterhaald
 Millennial dwingt werkgever nóg flexibeler te worden
 Flexibele schil wint aan belang door mismatch op arbeidsmarkt
 Nederland niet voorbereid op flexibele arbeidsmarkt van de toekomst
 
 
reacties
 
Wesley Vroom  |   | 
24-10-2016
 | 
21:28 uur
Dit is exact wat wij ook willen stimuleren met ons online platform CollegaMatch. Het flexibel inzetten van werknemers onder branchegenoten zorgt voor een enorme daling in ontslagen en uitkeringen en zorgt door die grotere mate van continuiteit voor een opkikker voor de economie. Een win-win-win situatie dus.
Piet-Jan Van gerwen  |   | 
9-11-2016
 | 
09:03 uur
Het feit dat acht op de tien HR-professionals liever kiest voor een flexibele schil dan voor vaste werknemers betekent dat er een andere werkaanpak nodig is om ook deze flexwerkers te blijven boeien en verrassen. Waar voorheen een ervaren manager slechts een rondje door het kantoor hoefde te maken om te weten welke medewerkers zich betrokken voelen en welke hun motivatie aan het verliezen zijn, is dat nu heel andere koek. Even langslopen voor een praatje en ze aan het werk zien is lastiger, omdat flexwerkers ook regelmatig op andere locaties of thuis werken. Om de kracht van flexwerkers te waarborgen en te behouden zullen HR professionals dus het relatiemanagement op een andere manier moeten inrichten. Zet in op virtuele engagement en blijf betrokken bij de professionals, ook al is dit op afstand.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP (1) 
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
Klant niet op één bij CFO
meer top 10