zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer vrouwen in IT door meer flexibiliteit op werkvloer

28 september 2016 - Het bieden van flexibiliteit vanuit de organisatie voor een goede balans tussen werk en privé, wordt veruit gezien als de meest doeltreffende maatregel om het aantal vrouwen in de IT-sector te verhogen. IT-professionals en werkgevers zijn het hierover met elkaar eens.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Gender diversity in IT’ van Computer Futures, internationaal tech-recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals. Aan dit onderzoek namen 1.100 IT-professionals en 482 werkgevers of HR-professionals uit de IT-sector deel. Zij gaven hun mening over de verschillende maatregelen om de man-vrouwverhouding in de sector te verbeteren.


 
Betere man-vrouwverhouding
In het onderzoek komen ook verschillen tussen IT-professionals en werkgevers naar voren ten aanzien van maatregelen om de man-vrouwverhouding te verbeteren. Naast het bieden van flexibiliteit, verwachten IT-professionals dat een gelijke behandeling van mannen en vrouwen door de directie doeltreffend zal zijn. De werkgevers zien meer heil in mentorships waarbij vrouwen binnen en buiten de organisatie elkaar inspireren.
Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: "Om de huidige man-vrouwverhouding van 90/10 op de werkvloer te verbeteren, moeten IT-organisaties vrouwen tegemoetkomen in hun wensen. IT-organisaties kunnen hier al vanaf de werving op inspelen door het benoemen van flexibiliteit vanuit de organisatie. Zo wordt het bedrijf gelijk vanaf de eerste indruk al interessant voor vrouwen om bij te solliciteren. Daarnaast is het van belang deze flexibiliteit te blijven borgen in de organisatie om vrouwen niet alleen te werven, maar ook te binden. Het aandeel vrouwen stijgt zo daadwerkelijk en dit heeft weer aantrekkingskracht op nieuw vrouwelijk talent. Op deze manier kan de organisatie ook in de toekomst vrouwelijk IT-talent voor zich winnen."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meer vrouwen in IT verhoogt kwaliteit
 Mannen meer gehecht aan vaste baan dan vrouwen
 Leiderschap: vrouwen meer Future Proof dan mannen?
 Nederlandse vrouwen lopen digitaal voorop in de wereld
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10