zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Risicomijdend gedrag vertraagt innovatie Financiële Dienstverlening

28 september 2016 - Risicomijdend gedrag kan financiële dienstverleners ervan weerhouden een omgeving te creëren die ruimte biedt voor innovatie, zo blijkt uit een onderzoek van Marketforce. De studie werd uitgevoerd in opdracht van Pegasystems en Cognizant.

De studie werd uitgevoerd onder 500 senior managers bij retail banken en verzekeraars uit 56 landen om zodoende de kansen en mogelijkheden in kaart te brengen waarmee zij in deze tijd van snelle technologische verandering worden geconfronteerd. Bijna twee derde van alle ondervraagden (61 procent) gaf te kennen dat hun management een maximale fouttolerantie van slechts 30 procent of minder accepteert bij innovatie pilots. Dit houdt in dat in deze industrie de diep gewortelde ´safety-first’ cultuur innovatie in de weg staat. En dat staat haaks op het feit dat 98 procent van alle ondervraagden aangeeft, dat buiten de comfortzone durven treden de belangrijkste voorwaarde is voor innovatie: ‘buiten de traditionele kaders denken’ en ‘nieuwe manieren bedenken die tegemoet komen aan de klantbehoeften’.


 
Digitale disruptie verwacht
Dit is vooral zorgwekkend omdat door de opkomst van innovatieve technologieën menigeen in de financiële dienstverlening een storm aan digitale disruptie verwacht. In de komende vijf jaar verwacht vijftig procent van alle respondenten dat nieuwkomers op de markt die sterk digitaal georganiseerd zijn, een ingrijpende` dan wel een ´aanzienlijke` verstorende invloed zullen hebben. Meer dan een derde (39 procent) voorspelt hetzelfde voor het Internet of Things (IoT) en tegelijkertijd meent een kwart van de ondervraagden dat blockchain een behoorlijk ontwrichtend effect zal hebben.
 
Leren van fouten
"Het is van belang dat banken en verzekeraars voldoende beseffen dat ze snel zullen moeten leren van hun fouten wanneer zij digitale transformatie inzetten als wapen in de concurrentiestrijd," stelt Graham Lloyd, directeur financiële diensten bij Pegasystems. "Volgens mij is een foutpercentage van 50 procent het minimaal aanvaardbare voor een succesvolle invoering van een innovatiecultuur in deze organisaties, alles daaronder getuigt van te weinig betrokkenheid bij verandering. Ervaren managers in de sector moeten de tijd nemen om zich in de positie van hun klanten te verplaatsten en innovatie minder bezien in termen van kosten maar meer in termen van leren en besparen. Alleen door zichzelf open te stellen voor innovatie – met de daaraan gekoppelde risico´s – kan de bedrijfstak voorkomen dat zij achterblijft in dit nieuwe tijdperk van digitale ontwrichting."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Effectieve preventieve monitoringsoplossing: de negen belangrijkste kenmerken
 CFO - met de C van 'cognitive'?
 Financiële risico’s van softwarelicenties grootste blinde vlek voor CFO
 Manager bij financiële instelling is origineel, creatief en intuïtief
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10