zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager bij financiŽle instelling is origineel, creatief en intuÔtief

10 augustus 2016 - Managers in de financiële wereld zijn origineler, creatiever en durven meer op hun intuïtie te vertrouwen dan andere professionals. Dat blijkt uit een analyse van FBD Bankmensen onder 800 profielen en een analyse van de 80 meest belovende bankiers.

Opvallend is dat de uitblinkende managers over het algemeen meer durven te vertrouwen op hun authenticiteit, dan bijvoorbeeld accountmanagers en kredietanalisten.


 
Omgaan met verandering
De bancaire en verzekeringsbranche zijn dynamischer geworden, stelt Henk Kelder, directeur van FBD Bankmensen. "De financiële crisis is net voorbij en we worden nu geconfronteerd met nieuwe wetgeving en disruptieve concurrentie, onder meer uit de fintech-hoek. Managers bij financiële instellingen moeten op deze veranderende wereld kunnen anticiperen en creatief omgaan met nieuwe uitdagingen. Dat vraagt om andere managers dan voor de crisis."
 
Leiders op de voorgrond
Uit de data van de Bankmensen Academie komt ook een vertrouwd beeld over leiderschap naar voren. Managers bij financiële instellingen zijn namelijk ook ondernemender (6,8 procent), beter in het begeleiden van collega’s (16,6 procent), besluitvaardiger (7,1 procent) en durven meer op de voorgrond te treden (10,1 procent) dan financiële professionals in andere functies.
 Henk Kelder: "Managers bij banken, verzekeraars en andere financiële instellingen zullen altijd de rest van het team moeten kunnen begeleiden en beslissingen durven maken. Duidelijke leiders brengen teams verder en zorgen ervoor dat organisaties kunnen groeien. We zien behoefte aan deze leiders en dragen bij aan hun ontwikkeling. Dat doen we onder meer met onze Bankmensen Academie, waar deze thema’s ook veel aandacht krijgen."
 
Samen klaar voor de toekomst
Dat er sinds de crisis een ander soort bankier in trek is, blijkt ook uit een analyse van de 80 meest belovende bankiers. De bankier van morgen lijkt namelijk consistent (73 procent), stressbestendig (72 procent) en zelfverzekerd (70 procent). Daarmee lijken ze nog beter voorbereid op de nieuwe omstandigheden.
Andere eigenschappen die ook in het oog springen van deze ‘top 80’: ze willen vaker iets gezamenlijk aanpakken (72 procent) of iemand begeleiden tijdens een gezamenlijk traject (68 procent). Hoewel er van leiders dus specifieke kwaliteiten worden verwacht, lijkt ook de meer platte organisatievorm zijn weg gevonden hebben naar de financiële wereld.
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Het einde van 9 tot 5?
 Pandemie inspireert tot duurzamer leven
 Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tarieven financiŽle professionals gedaald in 2030
 De financiŽle afdeling van de toekomst
 Inzet interim-manager op de financiŽle afdeling blijft populair
 CFO - met de C van 'cognitive'?
 
 
reacties
 
Scott Martens  |   | 
10-08-2016
 | 
17:01 uur
Grappig. Een detacheerder die zijn diensten (consultants) aanbiedt aan financiŽle instellingen trekt de conclusie dat ''managers uit diezelfde branche creatiever, origineler en intuÔtief sterker zijn dan ander managers''. Klinkt toch een beetje als ''wij van WC Eend, adviseren...'' ;-). Maar ik kan de creativiteit in het genereren van: publiciteit wel waarderen!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiŽntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risicoís
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10