zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer zeggen nee tegen een baan zonder flexibiliteit

22 juli 2016 - Uit het meest recente onderzoek van Regus blijkt dat flexibiliteit een zeer belangrijke factor is voor medewerkers. Zij geven aan dat ze een baan die geen flexibiliteit biedt zelfs zouden weigeren. Bijna de helft van de medewerkers meldt dat ze langer in hun vorige baan zouden zijn gebleven als ze de mogelijkheid zouden hebben gehad om flexibel te werken.

Dit geeft aan hoe belangrijk flexibel werken is om medewerkers aan het bedrijf te binden. Bijna 40.000 zakenmensen over de hele wereld werden geïnterviewd en uit hun antwoorden bleek dat flexibel werken verrassend veel voordelen biedt. Zo voelen medewerkers die dichter bij huis werken zich uitgeruster en leven ze mogelijk zelfs gezonder, omdat ze minder stress ervaren door files of omdat ze naar hun werk kunnen lopen of fietsen. En misschien nog belangrijker: toegang tot locaties dichter bij huis betekent dat ze meer tijd kunnen doorbrengen met hun gezin en hun vrienden.


 
Belangrijkste bevindingen
 
  • Flexibele werknemers hebben volgens 78 procent van de deelnemers aan het onderzoek meer vrije tijd, omdat ze zelf kunnen kiezen waar ze werken en hoeveel werk ze doen.
  • Vier vijfde van de ondervraagden zegt dat flexibele werknemers werk en privé beter kunnen combineren.
  • 69 procent van de ondervraagden geeft aan dat flexibele werknemers bewuster werken en beter kunnen inschatten of ze gezond leven.
  • Zakenmensen zijn van mening dat flexibele werknemers niet alleen beter uitgerust zijn omdat ze minder tijd kwijt zijn aan vermoeiend woon-werkverkeer (71 procent), maar dat ze daarom ook gezonder zijn (74 procent) en vaker naar de sportschool kunnen gaan (76 procent).
  • Belangrijker nog is dat flexibel werken wordt gezien als een manier om medewerkers meer tijd te laten doorbrengen met hun gezin en hun vrienden (91 procent). Het is dan ook niet verrassend dat als medewerkers tussen twee vergelijkbare functies kunnen kiezen, 90 procent kiest voor de baan die de meeste flexibiliteit biedt.
  • 59 procent gaat zelfs zo ver dat ze nee zouden zeggen tegen een baan die helemaal geen flexibiliteit biedt.

Dichtbij huis werken
Jessika van Veen, Algemeen Directeur van Regus Nederland, zegt: "Flexibiliteit, en met name de mogelijkheid om te kunnen werken op een locatie die dichter bij huis is, worden steeds belangrijker om moderne werknemers te helpen een balans te vinden tussen een hectische baan en hun fysieke en emotionele welzijn." Bedrijven die waardevolle werknemers met de juiste vaardigheden willen aantrekken en behouden, zullen zich dan ook moeten realiseren hoe belangrijk het is om een goede balans tussen werk en privé te bieden.
Het is verrassend om te zien hoeveel uiteenlopende voordelen zakenmensen toeschrijven aan dichter bij huis werken: van de mogelijkheid om met de fiets naar het werk te gaan tot langer slapen. Al deze voordelen leiden ook tot een groter bewustzijn en een betere gezondheid, plus meer tijd voor gezin en hobby's."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Flexibiliteit: essentieel in veranderende werkomgevingen
 Helft medewerkers hecht sterk aan plaats- en tijdonafhankelijk werken
 Vrouwen vallen eerder voor flexibel werken dan mannen
 Flexibiliteit belangrijker dan salaris
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10