zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander vindt snelheid belangrijkste aspect aan internetverbinding

20 juli 2016 - De snelheid van een internetverbinding is erg belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim 1.000 Nederlanders. Zodra de verbinding niet meewerkt, ergert ruim driekwart van de Nederlanders zich daaraan.

Vooral voor het streamen van muziek of films en voor online TV en video’s kijken hebben de respondenten behoefte aan een snelle verbinding.  


Behalve een trage verbinding werken de volgende zaken het internetplezier tegen: een wegvallende verbinding (22 procent), pop-ups die te pas en te onpas verschijnen (twintig procent) en spam (negentien procent).

Snel thuiswerken en TV kijken
Mannen en vrouwen hebben beide een andere behoefte als het gaat over de snelheid van een internetverbinding. Mannen vinden het vooral belangrijk om een snelle verbinding te hebben als zij thuiswerken, terwijl vrouwen met name tijdens een ontspannen avondje online TV kijken vlot internet willen. Beide groepen vinden het overigens niet zo’n probleem als de verbinding tijdens het bijhouden van social media niet optimaal werkt.
Wanneer er sprake is van een verbinding die te wensen overlaat, doet bijna twee derde van de respondenten niets en wacht gewoon tot het probleem vanzelf is opgelost. 23 procent moppert op het betreffende apparaat. Anderen proberen de tijd te doden met het halen van eten of drinken (veertien procent), een bezoek aan het toilet (tien procent) of het erbij pakken van een ander apparaat om het daarmee te proberen (elf procent).

Stabiele verbinding
"Veel mensen hebben een aantal jaar geleden een internetverbinding gekozen die zij op dit moment nog steeds gebruiken. Met de huidige technologische ontwikkelingen kan het zijn dat je met een dergelijke verbinding tegen grenzen aan loopt. Deze verbindingen zijn lang niet altijd voorbereid op een huishouden waarin diverse apparaten steeds vaker tegelijk worden gebruikt. In een gemiddeld huishouden zijn vijf tot zes apparaten aanwezig die verbonden zijn met wifi. Dit vraagt dan ook om een up-to-date en stabiele internetverbinding, zodat het het hele gezin ongestoord kan streamen, gamen of thuiswerken en dat allemaal tegelijk," zegt Richard Dusink, director Netwerk Communicatie bij Reggefiber.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie belangrijkste online trends in 2016
 Vijf aandachtspunten ter voorbereiding op toestroom smart devices
 Ruim helft Nederlanders vindt 4G te duur
 Groei snelle internetverbindingen stagneert
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10