zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

VCP: Werknemers moeten duurzaam ‘Champions League’ blijven spelen

23 juni 2016 -  Het is goed dat werkgeversorganisaties met NL Next Level pleiten voor meer investeringen, zodat Nederland de aansluiting bij de mondiale top houdt. Zeker wanneer dat resulteert in meer werkgelegenheid. In het plan ontbreekt volgens VCP voldoende aandacht voor noodzakelijke investeringen in menselijk kapitaal.

"Duurzame arbeidsrelaties en duurzame inzetbaarheid zijn essentieel wanneer werknemers duurzaam ‘Champions League’ moeten blijven spelen!" aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein.


 
Investeren in werknemers
Investeren in het tegengaan van de hoge werkloosheid door te investeren in werknemers en in hun human capital zou een meer expliciete plek moeten hebben in het NL-Next-Level-plan van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland. Zonder goed opgeleide professionals gaan we het next level niet halen en zal onze sterke uitgangspositie verder verzwakken. De voorstellen voor een persoonlijke ontwikkelingsrekening en een periodieke 'APK' voor de bepaling van de eigen positie en kansen op de arbeidsmarkt zijn een goed begin voor een brede human capital agenda. De VCP pleit al langer voor een duurzame inzetbaarheidsbudget waarmee werknemers meer regie krijgen over hun eigen loopbaan. Werkgevers moeten daarbij wel in hun werknemers willen investeren en duurzame arbeidsrelaties aangaan.
 
Investeringsprogramma
Werkgevers vragen een behoorlijke bijdrage van de overheid voor een publiek-privaat investeringsprogramma dat op jaarbasis moeten toe groeien naar 7,5 miljard euro. Voor de VCP is het helder: de lasten van deze investeringen mogen niet bij werknemers worden gelegd,die tijdens de crisis al genoeg lasten hebben gedragen. De inkomens moeten juist omhoog. Zeker na de Panama papers mag duidelijk zijn dat het bedrijfsleven zelf een stapje bij mag zetten. Een kleine verhoging van de vennootschapsbelasting levert genoeg middelen op voor de door werkgevers gewenste publieke investeringen. De investeerders mogen best hun deel betalen voor de publieke investeringen.
De VCP onderschrijft tenslotte dat er meer investeringen nodig zijn binnen het veiligheidsdomein. Politie- en defensiebudgetten moeten gecoördineerd worden verhoogd om de veiligheid te borgen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Duurzaam inzetbaar blijven moet u vooral zelf doen
 Kennisnetwerk moet ouder wordende werknemers duurzaam inzetbaar maken
 Balans werk en privé moet worden aangepast aan levensfase
 Baas over eigen loopbaan begint met persoonlijk leiderschap
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10