zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Moderne organisaties houden talent binnenboord

8 juni 2016 - Moderne organisaties blinken uit in het behoud van talentvolle medewerkers. Zij scoren een 8,2 op het thema 'verloopbestendigheid'. Traditionelere organisaties hebben het hier moeilijker mee, zij scoren een 7,7 op hetzelfde thema. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport 'Het verborgen potentieel van werkend Nederland 2016', dat eind mei landelijk gepubliceerd is door Effectory.

Of is er een klimaat geschept waarin talent graag wil blijven werken? Dat bepaalt de score van een organisatie op het gebied van verloopbestendigheid.



Persoonlijk welzijn en ontwikkeling
In moderne organisaties is dit klimaat volgens de medewerkers aanwezig, bijvoorbeeld door de mate waarin aandacht besteed wordt aan het persoonlijke welzijn van medewerkers. Dit wordt in moderne organisaties beoordeeld met een 7,3. In traditionele organisaties scoort deze stelling een 5,0. Ook worden medewerkers in moderne organisaties meer gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen (score 7,7 ten opzichte van een 5,3 bij traditionele organisaties.

Los durven laten
Waar komen deze verschillen vandaan? Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory, geeft hier een verklaring voor. "De goede scores in moderne organisaties zijn waarschijnlijk het gevolg van het positieve effect dat medewerkers ervaren wanneer hun organisatie hen meer los durft te laten en hen de ruimte geeft om hun eigen kracht te vinden. In moderne organisaties is dit meer het geval. Hier vertellen directie en leidinggevenden een helder, concreet verhaal aan hun medewerkers. Verder hebben zij een faciliterende rol. Ze gaan er vanuit dat hun mensen zelf heel goed weten wat het beste is om te doen en beperken controles daarom tot een absoluut minimum. Alles is er op gericht om medewerkers in staat te stellen om hun vak goed uit te laten oefenen. Voor medewerkers is het leuk om zo te werken. Zij kunnen echt hun ambacht uitoefenen. Dit vergroot hun bereidheid om zich langdurig in te blijven zetten voor hun organisatie."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Sturen op resultaat leidt tot grotere wendbaarheid
 War for talent winnen? Pas u aan aan de behoeften van de markt
  Werknemers: ‘Baas slaat plank mis bij talentmanagement’
 Talentontwikkeling hard nodig voor succesvolle organisaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10