zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zo werken medewerkers optimaal productief

2 juni 2016 - Medewerkers die écht activiteit-gerelateerd werken, geven aan productiever te werken (66 procent) en bovendien trotser te zijn op hun werkomgeving (82 procent) dan degenen die dit niet doen. Cruciaal hierbij is dat medewerkers het juiste mobiliteitsgedrag aannemen en dus hun werkruimte kiezen op basis van hun activiteit.

Dit is de uitkomst van een wereldwijde studie van een jaar die Leesman in samenwerking met International Facility Management Association (IFMA) Zweden uitvoerde onder 70.000 respondenten op 675 kantoren.


 
Geen vaste werkplek
Bij activiteit-gerelateerd werken (AGW) hebben werknemers niet langer een vaste werkplek, maar zoeken zij een werkplek die aansluit bij de activiteit die zij op dat moment willen uitvoeren. Uit het onderzoek blijkt echter dat 73 procent van de werknemers alle of toch in ieder geval de meeste van zijn activiteiten nog steeds op een en dezelfde werkplek uitvoert. Dit terwijl ze in een werkomgeving werken die de benodigde variëteit aan werkplekken biedt. Slechts 27 procent van de medewerkers in een AGW-omgeving zegt daadwerkelijk activiteit-gerelateerd te werken.
Van deze laatste groep medewerkers stelt vervolgens 66 procent dat de werkomgeving hen in staat stelt productief te werken. Van de werknemers die alle taken op dezelfde werkplek uitvoeren, zegt slechts 43 procent daar productief te kunnen werken. De data suggereren dat als werknemers in een activiteit-gerelateerde werkomgeving hun gedrag niet veranderen en niet daadwerkelijk op een activiteit-gerichte wijze gaan werken, dit de productiviteitswinst die AGW organisaties zou moeten opleveren, kan belemmeren.

Vrijheid
 Managing Director Benelux Leesmanindex Gideon van der Burg over de resultaten: "Werknemers de vrijheid geven om zich te verplaatsen door de aangeboden ruimtes al naar gelang de taak die ze moeten uitvoeren, kan de mate waarin zij productief zijn en zich betrokken voelen bij de organisatie significant vergoten. Echter, het productiviteitsniveau stagneert wanneer werknemers niet worden aangemoedigd de gewoonte om steeds maar weer op dezelfde plek hun taken uit te voeren los te laten." Om AGW tot een succes te maken, is het dan ook cruciaal dat organisaties het belang van gedragsverandering op zijn juiste waarde schatten.
 
Klik hier voor het volledige rapport: Activity Based Working

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien manieren om productiever te zijn
 Ruim twintig miljoen euro extra om meer mensen langer aan het werk te houden
 Tips om productief te blijven tijdens een warme dag op kantoor
 Productieve mensen zijn niet creatief
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10