zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

In 2030 zijn soft skills belangrijker dan feitenkennis

20 april 2016 - Maar liefst 70 procent van de professionals in de financiële sector verwacht dat ‘zachte kerncompetenties’ – soft skills zoals aanpassingsvermogen en overtuigingskracht - in 2030 belangrijker zijn dan feitenkennis. Daarnaast neemt volgens een ruime meerderheid (60 procent) de werkgelegenheid in de sector (nog) verder af en verwacht 40 procent zelfs dat zijn of haar functie in 2030 helemaal niet meer bestaat.

Om überhaupt in de financiële sector te kunnen blijven werken is structurele bijscholing een randvoorwaarde, zo denkt 94 procent. Dit zijn enkele bevindingen uit het onderzoek van Hays naar de arbeidsmarkt van de toekomst in de financiële sector. Daarbij werd financiële professionals gevraagd naar hun verwachtingen voor de financiële sector in Nederland in 2030.


 
Nieuwe kansen voor financiële professionals
Een ruime meerderheid van de financiële professionals in Nederland is somber gestemd over de toekomstige werkgelegenheid in hun sector. Maar liefst 63 procent denkt dat die in snel tempo afneemt. Werknemers op mbo-niveau zijn aanzienlijk minder optimistisch dan hun hoger opgeleide collega’s. Ruim 80 procent van de mbo’ers ziet de werkgelegenheid exponentieel dalen tussen nu en 2030, tegen 60 procent van de academisch opgeleiden. Maar liefst 40 procent van de respondenten denkt dat de functie die hij of zij momenteel bekleedt rond 2030 helemaal verdwenen is. Er lijkt een verband te zijn tussen de verwachtingen met betrekking tot werkgelegenheid en de opkomst van Artificial Intelligence (AI) en Big Data. Zo ziet ruim 80 procent cloud-software en AI als bedreiging in 2030. Harold Jansen, financieel directeur van Hays: "Het is begrijpelijk dat veel professionals in de sector zich zorgen maken over toekomstige werkgelegenheid en de opkomst van technologie als een bedreiging zien. Toch kan het tijdig inspelen op veranderingen zowel voor werknemers als werkgevers veel uitmaken. Een nieuwe realiteit vraagt om nieuwe vaardigheden, met name op het gebied van management en omgaan met klanten. Het wordt voor financiële instellingen belangrijker dan ooit om de juiste mensen op de juiste positie te hebben."
 
Zachte kerncompetenties gaan winnen
Zo’n 70 procent van de huidige financiële professionals verwacht dat werken in de sector binnen nu en vijftien jaar steeds meer vraagt om zachte kerncompetenties en minder om feitenkennis. Artificial Intelligence en Big Data liggen dan naar verwachting aan de basis van ieder financieel advies en een nog groter deel van het werk is tegen die tijd geautomatiseerd. Jansen: "Menselijke eigenschappen als aanpassingsvermogen, overtuigingskracht, creativiteit, empathie en motivatietalent worden hierdoor onderscheidende factoren. Het zijn zaken die je niet kunt automatiseren en de mens blijft hier altijd superieur in. U kunt u als financiële professional binnen een organisatie en richting klant of opdrachtgever nadrukkelijk onderscheiden door hierin uit te blinken en op te vallen. U bent immers werkzaam in een sector waar vertrouwen en betrouwbaarheid enorm belangrijk zijn. Ik verwacht dan ook dat de combinatie van technische ontwikkelingen en een meer bewuste inzet van soft skills de sector naar een hoger niveau tilt, zowel op het gebied van bestaande services en dienstverlening als op het gebied van nieuwe producten en diensten. Als professional kunt u maar beter deze kansen grijpen en zorgen dat uw soft skills optimaal zijn ontwikkeld en kunnen worden ingezet."
 
Over het ‘Baan van de Toekomst’ onderzoek
Om inzicht te krijgen in de toekomst van financiële sector en om een goed beeld te krijgen van de ‘baan van de toekomst’ in die sector, voerde Hays een omvangrijk onderzoek uit onder bijna 400 professionals werkzaam in de financiële sector. Zij werden onder andere ondervraagd over de mate waarin zij denken voorbereid te zijn op technologische ontwikkelingen, wat de invloed van Artificial Intelligence en big data is op hun werk en hoe zij verwachten dat financiële instellingen opereren over zo’n vijftien jaar. Het ‘Baan van de Toekomst’ onderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Vorig jaar voerde Hays het onderzoek uit in de sectoren IT, Engineering & Technologie en Olie & Gas.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 De opmars van de strategische HR business partner
 Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP
 Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge sollicitant onderschat belang van soft skills
 Organisatie wil communicatief sterke IT’er
 Kwaad worden is effectief sturingsmiddel
 Financieel directeur is méér dan dosis ervaring
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Omzet van B2C e-commerce opnieuw groter aandeel van BBP (1) 
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Bedrijven lopen talent mis door taalgebruik in vacatures
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
Klant niet op één bij CFO
meer top 10